Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/falltopieces

Marketing

Evo malo o Slashu...
neznam zašto ali ga obožavam...(gledati)

kad je bia mali






Slash je rođen kao Saul Hudson 23.7.1965. godine u Stoke-On-Trent (England). Kao djetetu Slashu su uvjek bile odrjesene ruke i on se tada zanimao BMX takmicenjima.
Njegovi roditelji su zaista bili uspjesni. Majka je kreirala kostime za nastupe David Bowie-a, a otac je radio na grafickim rešenjima za mnoge albume ukljucujuci tu i album Neil Young-a. Slash je rastao sa najrazlicitijim muzickim ukusima. Kada se seli u L.A (sa 12 godina) nastavlja da koristi slobodu koja mu je data. Malo kasnije pocinje da se zanima za gitaru. Ubrzo provodi dane svirajuci, a ne u školi, na gitari koja je imala samo 5 zica. On i Steven Adler su vježbali danima zajedno. Slash je uglavnom bio zbunjen instrumentima, ali je gledajuci Stevena koji se naporno trudio odlučio da i on pokuša. Ubrzo Slash je prešišao Adlerov talenat, a Adler je prešao na novi instrument, bubnjeve. Zajedno su oformili bend "Road Crew".
Road Crew je funkcionisao zajedno kao izgovor za svirke i protraceno vrijeme. Razni muzicari su prosli kroz bend, ali je bend uvjek zadrzavao tu crtu Slash-a i Steven-a...ustvari većinu vremena u bendu du bili samo njih dvojica. Ubrzo Road Crew-u se pridruzio Michael "Duff" McKagan, koji je dosao u L.A iz Sietla (Siettle). Duff je svirao bas i uprkos cinjenici da je Slash "metalski " nastrojen pridružio se bendu. Duff nije ostao mnogo, shvatio je da Road Crew nece daleko i prešao je u buduću grupu Guns N' Roses.
Tada je doslo do velikog raspada Road Crew-a jer su i oni pozvani da se pridruže Guns N' Roses. Posto ostala dva člana nisu htjela da imaju nista s tim Adleru i Slashu nije ostalo ništa drugo. 48. sati kasnije Guns N' Roses su bili na turneji nazvanoj Hell Tour. Slash je ostao u Guns N' Roses-ima do kraja 1996.godine. Kada je otišao, kao glavni razlog je naveo "ogranicavanje kreativnosti". On je htio još jedan melodic metal album dok je Axl želio da eksperimentise sa novim zvucima. Poslije odlaska iz Guns N' Roses on se zanima gomilom drugih projekata. Radio je sa mnogim izvođačima od Alice Coopera i Motorheada do Michael Jacksona i cak Blackstreet Boysa (rep grupe.Pjesma se zove Fix i on se pojavljuje u spotu za tu pjesmu).
1995. godinu je dočekao sa svojim debi albumom "Slash's snekepit". Bio je gitarista koji je znao sta mu je posao, jedan je od najzaslužnijih za uspjeh Guns N' Rosesa. Bio je i bice nezamjenjiv na svom mjestu, mjestu solo - gitariste. Sama izjava Axl-a nam to potvrđuje, govoreći o novom albumu, Axl kaže: "Htio sam da napravim tradicionalnu ploču ili da se vratim nazad na Appetite For Destruction, ali nisam uspio. Slash je razlog. Jednostavno, niko se nije pojavio tko bi ga mogao zamjeniti na pravi način".
Slash sada svira u grupi Velvet Revolver....






Post je objavljen 05.01.2008. u 13:39 sati.