Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Novogodišnja čestitka dr. sc. Ive Sanadera, predsjednika Vlade Republike Hrvatske

"U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno želim sretnu i uspješnu Novu 2008. godinu svim Hrvaticama i Hrvatima, u Domovini i diljem svijeta, kao i svim građanima Hrvatske.

U Novu godinu ulazimo bogatiji za još jednu uspješnu godinu razvitka Lijepe naše. Godina za nama bila je obilježena daljim napretkom zemlje u ostvarivanju naših temeljnih ciljeva. Nastavili smo i ubrzali potrebne reforme radi preobrazbe Hrvatske u modernu europsku zemlju demokracije, vladavine prava, poštivanja sloboda, dijaloga i društvenog uvažavanja. Odmakli smo i u pregovorima o našem skorom punopravnom članstvu u Europskoj uniji, a napredovali smo i u reformama koje će omogućiti i skoro članstvo u NATO. Doprinosimo i stabilnosti i miru našeg susjedstva. Ukratko, u 2007. godini učvrstili smo međunarodni položaj zemlje i nastavili osiguravati boljitak i dostojanstven život naših građana.

U Novu godinu ulazimo neposredno nakon parlamentarnih izbora. Kao i prije četiri godine, kada je moja Vlada otvorila put potrebnim promjenama, i u idućem ćemo razdoblju nastaviti graditi Hrvatsku kao još bolju zemlju, jer Hrvatska treba i želi ići dalje. Nastavit ćemo voditi našu Domovinu u budućnost, cijeneći svoju prošlost u kojoj smo nadvladali sve teškoće i izazove. Nastavit ćemo uključivati Hrvatsku u zajednicu slobodnog i sigurnog demokratskog svijeta, promicanjem naših nacionalnih interesa i očuvanjem našeg nacionalnog identiteta. Nastavit ćemo graditi Hrvatsku i kao zemlju zajedništva i samopouzdanja, jer su izbori potvrdili da građani prepoznaju vrijednosti upravo takve, odgovorne politike.

Uvjeren u uspjehe, uz spremnost i čast da nastavimo voditi Hrvatsku putem blagostanja i sigurnosti, neka 2008. godina bude još jedna godina našeg zajedničkog napretka."

Post je objavljen 02.01.2008. u 14:05 sati.