Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apancirov

Marketing

ISTRAGA: TKO JE SMJESTIO MINISTRU? I USPUT, GDJE SU POBOGU ZAVRŠILI VEPROVI?

Novinari su krivi za sve

- Prokleti novinari! Svi ćemo zbog njih najebati, mater im jebem. Šta oni imaju pisati o tome i drukati nas svijetu? Trebaju u interesu nacije prešutjeti te stvari, ali ne, neće gamad. Zbog njih je čovjek opet u Haagu! Banda, piskarala posrana – kaže Mate, umirovljeni direktor jednog pogona u Tvornici lakih metala, ja slušam sočni razgovor kvartovskih lumena u najboljim godinama. Njegov zet, zaboravio sam kako mu je ime ima još bolju teoriju, napredniju….
- Jasno da su novinari krivi, a tko bi drugi bio. Novinari, ali oni su preglupi da to sami smisle, oni su samo pijuni unutarnjih i vanjskih neprijatelja koji svaku priliku koriste da napakoste Hrvatskoj.
Ko zna, možda su čovjeka omamili s nečim, utrpali ga u portapak i odnijeli na lovište. Možda je sve to Kirin osmislio, da si par tjedana prije mirnog završetka mandata osigura nečasni otpust. Naime, Markačeva žena veli da je cijela priča namještena. Kod nas u Hrvatskoj staro je pravilo da nije bitno što se dogodilo nego vara li glasnik suprugu? Ili je možda peder? Treba prebaciti s bitnoga na bilo što, a napad je najbolja obrana, a prvi aksiom kontraobavještajnog poučka kaže – oklevetaj glasnika, zamuti vodu, učini bilo što, samo da se ne priča o onome što se stvarno dogodilo.
Nije bitno što se čovjek nije držao dogovora i boravio u kućnom pritvoru nego to da su mu smjestili i odrukali ga čim je šmugnuo iz kuće. On je u dobroj vjeri pozirao za fotku s još malo ministrom Kirinom koji će par dana kasnije napokon izdiktirati tajnici ostavku, a ovi odmah Canona spojili na prvo računalo pa razaslali slike na 80 adresa, kaže supruga. Pozvali su ga u lov da bi napakostili Ivici. Sve su organizirali zbog fotografiranja, uvjerljivo najneukusnijeg fotosessiona jer slikati se u dvijetisućitima pokraj gomile netom ustrijeljene divljači politički je i svakako drukčije, najblaže rečeno nekorektno za popizditi. Ali nije kvaka u tome, nije bed ni pobijena veprovina od koje bi se i Obelix imao najesti, nego je fora to da se Kirinu namjesti par tjedana prije nego što će i službeno prestati biti ministar. Da ga ne bi slučajno opet izabrali. Uh, bojim se i da zadnji ostane u HDZ-u, da bi Sanader radije ustupio to radno mjesto najljućim neprijateljima, Ranku Ostojiću na primjer, radije nego da gospon Jubitu dobije još četiri godine uveseljavanja nacije akontacijama i konotacijama.
Po tko zna koji put u Hrvatskoj, nije važno što je policajac uhvatio lopova nego to da je tom policajcu prije 120 godina jedan predak bio zajebani odmetnik. Važno je zamutiti vodu. Tako se ovdje radi, tako ovdje stvari stoje i tako je to kod nas oduvijek. Jedino što nisam još uspio doznati je – hmm, što je bilo s onim pustim beštijama što su ih pobili!?Vjerujem da je to puno zanimljivije od bedastoća kojima nas mediji bombardiraju u ovo, ha, blagdansko doba. I da, i neki mediji stvarno puše neke stvari bez ikakve ograde, bez imalo pameti, netko sipali idiotariju a ovi to prenesu bez trunke mozga. Stvarno je sve u onoj stvari, stvarno smo u banani. Ajme…


Post je objavljen 02.01.2008. u 02:09 sati.