Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Rossa, čim ovo vidiš, nazovi me!

(by anna)

Naložila sam se na helanke. Ili tajice ako vam je lakše. (Zašto se zovu helanke? Zašto tajice?-nikad mi neće biti jasno) Uglavnom, naložila sam se, da se preciznije izrazim, na to da ih nosim. A mislila sam kad su izašle iz mode tamo nekad početkom devedesetih, da ih vjerovatno više nikada neću obući. Da ne govorim o onim kombinacijama lateksica što se sjaje ili one (mi smo ih ovdje zvali biciklističke) kao iz spota MC Hammera u drečavo florescentnoj zelenoj ili naranđastoj boji...sva sreća pa sam bila dijete u to doba, pa mi nije bilo bitno kako se oblačim. No, izgleda da se sve u životu ponavlja, tako da su helanke ponovo došle u modu. Najviše volim crne jer mi daju veću mogućnost kombinovanja. I ja sam se odmah navukla. Sto i jedna kombinacija, uz duboke čizme, uz haljinu, uz mini suknju, uz duksericu...multipraktik! I izgledam samoj sebi šik u njima...šta ja znam :)

Uglavnom, Nova godina je za evo dva dana, mi smo se usaglasile početkom prošle sedmice gdje ćemo da slavimo, (a to gdje idemo ove godine, zaslužuje post za sebe. Uz gomilu slika, jer sve riječi ovog svijeta neće biti dovoljne) I kako je sva ta atmosfera oko Nove godine, ove godine, minus euforija...ja odlučim da obučem helanke naravno i za tu najluđu noć. I problem nastane šta uz te helanke obući, da je malo svečanije, a opet dovoljno komotno bude li zatrebalo popeti se na nešto (tipa stolice, u šta sumnjam, ali eto, zlu ne trebalo...i slično) Tako ja jučer krenem u obilazak radnji. Uđemo u prvu i Mile (do nedavno Srodna Duša, sad je Mile) mi daje prvu tuniku koju je ugledala, ja je probam, svidi mi se i kupim je. Inače sam impulsivna u kupovini, ako mi se nešto na prvu svidi, kupim odmah i ne razmišljam ima li možda negdje nešto bolje. Dođem kući, probam je uz helanke...kao da hodam u štramplicama i nekoj maloj majici. Prekratko. Pokrije guzu i sve, ali opet, ne osjećam se ugodno... Tačnije, osjećam se kao da mi fali suknja - Rossi sam pokušavala objasniti preko telefona, ona me tješila da tamo gdje idemo jedino ako se gole pojavimo možda cemo biti upadljive...ma kakvi, ni onaj njen dobri stari fol: „Imaš dobre noge, šta te briga“ nije upalio. Ne bude mi mrsko, danas sam opet prozujala po radnjama i kupim ovu haljinicu. Ima malo veći dekolte nego što sam navikla, ali hajde, tješi me njena rečenica i činjenica da ću u moru polugolih ženski biti takoreći – nevidljiva.

I nikako da se Rossa i ja vidimo ovih dana, da vizuelno smjesti moju viziju, da kaže koju pametnu, niti smo se čule preko msna ili telefona ovih dana...kad sam ja online ona nije i obrnuto...uglavnom, prije da će otvoriti blog i ovo ugledati nego se ja i ona naći na istom mjestu do Nove godine...Rosse, promjena plana, ona crna je PALA, ipak na testu, ovo je nova kombinacija...


Photobucket


Kad bi me neko pitao šta želim u 2008 godini? Da mi svi problemi budu kao ovaj – bio bi moj odgovor.


Post je objavljen 28.12.2007. u 22:39 sati.