Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melaniehogwarts

Marketing

McGonagalličin oglas

Jedva sam dočekala subotu i instrukcije kod profesora Lupina. Zamolila sam Melissu da me u šest sati otprati do profesorovog kabineta jer se više nisam osjećala sigurno kad sam sama hodala hodnicima. Nije da bi me netko napao ili nešto tako. Samo, nisam htjela biti sama, a kada bi netko bio sa mnom osjećala bih se kao da se zapravo ništa nije ni promijenilo. Kao da me se još uvijek nitko ne boji. Ali bojali su me se.

Jučer predvečer, kad je nastava bila završila, i svi su još sjedili u Društvenoj prostoriji, nitko od učenika viših godina mi se nije obratio, ama baš nitko. Nisam željela saznati što će biti na metlobojskom treningu u ponedjeljak. Clara Darwin i Anna Gryffindor još uvijek nisu pokazivale nikakve znakove da me zapravo poznaju.

Pokucala sam na vrata i čula potvrdan zvuk iznutra. Ušla sam. Nije bilo smisla da postavljam pitanje o Kamenu, bilo mi je kristalno jasno da ga aurori još nisu pronašli.

˝Sjednite Melanie˝, rekao je Lupin i pokazao na stolac postavljen za mene ispred njegovog radnog stola. Prisjetila sam se kako sam se u početku bojala svih stvorenja i predmeta koje je Lupin držao po policama. Čulo se pucanje mjehurića iz jednog akvarija lijevo od mene, ali ja se sada nisam ni osvrnula.

Profesor me upitno pogledao, a ja sam duboko udahnula i počela pričati. Ispričala sam sve što se dogodilo, od petka ujutro do danas ujutro kada me Joshua Brang, visok učenik sedme godine, skoro srušio na hodniku, a onda, kad me na trenutak pogledao, tako brzo otrčao u drugom smjeru da mi se nije ni ispričao. Zatim sam iznijela Melissinu sumnju da oni sve znaju.

Lupin je duboko udahnuo i pogledao me svojim sivim očima.

˝Gospođica Alisson ima pravo. Znao sam da će se ovo jednom dogoditi˝ rekao je smireno.
˝Ali što da sad radimo?˝ gotovo sam povikala. Izluđivala me njegova smirenost. ˝Neću cijelu godinu hodati po školi a da me se svi boje pogledati da im ne bih pročitala sjećanja!˝
˝To prepustite meni, Melanie, a sad počnimo s instrukcijama˝ rekao je.
˝Ali...˝ počela sam iznervirano.
˝Sutra će vam sve biti jasnije.˝
˝Ali još ne znamo tko je sve to ispričao ostalima!˝ povikala sam.
˝Zar zaista želite znati tko vas je od vaših prijatelja izdao?˝ upita profesor tiho.

Na to nisam znala odgovor.

***

U nedjelju, prvog prosinca, na gryffindorskoj oglasnoj ploči osvanuo je novi oglas prekrivši raspored posjeta Hogsmeadu. Irmi, Annabelle, Amelie, Melissi i meni je trebalo pet minuta da dođemo na red do oglasne ploče. Slutila sam da ovo ima veze s onim što mi je Lupin jučer napomenuo. Kad smo napokon došle na red ugledale smo povelik plakat na kojem je kićenim zlatnim slovima pisalo:

Škola vještičarenja i čarmobnjaštva Hogwarts datuma prvog prosinca u 17 sati poziva sve učenike koji pohađaju dom Gryffindor da saslušaju predavanje na temu magičnih sposobnosti. Učenici su obavezni doći na predavanje, a ukoliko iz određenih razloga netko taj dan bude spriječen u ponedjeljak drugo prosinca u 20 sati predavanje će biti ponovljeno. Mjesto održanja predavanja je kabinet broj 46 na četvrtom katu.

Mole se učenici koji ne mogu doći da se potpišu na prazna polja s desne strane.

Moli se i gospođica Melanie Hunter da u vrijeme predavanja dođe do ravnateljičinog kabineta.

Srdačan pozdrav, ravnateljica i profesorica preobrazbe Minerva McGonagall.


Brzo sam bacila pogled na desnu stranu oglasa. Nije bilo upisano niti jedno jedino ime. Melissa i Amelie, koje su ranije završile s čitanjem upravo su potiho raspravljale o nečemu. Kada su primijetile da smo i Irma, Annabelle i ja završile s čitanjem, odlučile su svoja razmišljanja podijeliti s nama. Prva je kao i uvijek počela Melissa.

˝Ovo je sigurno predavanje o tvojim sposobnostima!˝
˝Misliš na jednu sposobnost˝, ispravila sam je.
˝Da, to. Svi će napokon saznati pravu istinu o tebi. Mogu se kladiti da je većina njih čula neku iskrivljenu priču o tebi.˝
˝Ja sam čula da je jedna trećašica uvjeravala svoju prijateljicu da ćeš ih spaliti pogledom ako te pogledaju u oči˝, rekla je Annabelle.

Sve smo se nasmijale.



Evo ga, novi post, baš na Božić! Sretan Božić svima vama i vašim obiteljima! Nadam se da ste dobili puno poklona! :)
Za Chaterine Jones i Aishu Black: stvarno ne primam više likova u priču. Iznimka je Corvus Corax (koji mi treba javiti kako se zove čovjek sa slike koji ga predstavlja) zato što je on muško, a muških likova imam premalo.


Post je objavljen 25.12.2007. u 17:36 sati.