Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicwhisper

Marketing

Here I am, once again, I'm torn into pieces

Edit:Ako vam se blog nevidi fino smanjite prozor (ikonica između X i - smijeh)

Želim da sve ukomponujem sa praznicima. Znači, Roxy i ostali su otišli na polugodištu šeste godine. Sada je zima. Tačnije prosinac.


Zima se polako uvukla u dom Vasselarijevih. Snijeg je počeo padati već početkom prosinca. Roxy je navikla da snijeg počne padati ranije. Ali to se mjenja. Sve se mjenja. Trava koja je prije par dana bila zelena, sada je bila zaleđena i bijela. U kući je vladala praznična atmosfera. Na sredini dnevnog boravka je bio veliki bor okićen u razne boje. Bio je čaroban, dijelom jer su ga kitli svi zajedno. Chrismas is coming to town.

Roxy je stajala ispred velikog ogledala u svojoj sobi. Stajala je okrenuta u stranu. Stomak joj se već počeo primjećivati. Bio bi red da ode doktoru. Trudna je već četri mjeseca. Pomilovala je stomak i uzdahnula. Uze duksericu i izađe iz sobe.

Paolova mama ih je podjelila u sobe po troje. Ona je bila u sobi sa Amy i Maggie. Kuća je bila prekrasna. Sa božićnim ukrasima je bila još ljepša. Imele su visile sa plafona, a mali borići su bili po kući. Bila je velika, i imala je mnogo soba. Roxy je pokucala na vrata muške sobe. Paolo je ležao na krevetu, Amy je bezuspješno pokušavala da odsvira nešto, Lana je sjedila u čošku nešto crtajući, a Maggie je nonšalantno lakirala nokte. Sjela je pored Paola na krevet. On je zagrli jednom rukom i sjede.
-Paolo-progovori ona-hoćeš li ići samnom kod doktora?
-Zašto? Nešto nije uredu?-upita tihim zabrinutim glasom
-Ne. Sve je uredu. Ali mislim da trebam da odem. Da provjerim.
-Pitaću mamu gdje ima najbliži doktor. Ti se obuci. Idemo odmah

Vozili su se u crvenom Porcheu. My Immortala je svirao na radiu. Rim je bio prekrasan. U gradu nije bilo mnogo snijega, ali svejedno je vladala blagdanska atmosfera. U gradu su bili borovi i lampice, a ljudi su žurili u posljednju kupovinu.
-Hvala ti.-progovorila je tiho
-Nije problem. Volim se voziti u ovom autu.
-Ne Paolo. Hvala ti za sve. Volim te.
On se samo nasmijao i nastavio je voziti sve do jedne bijele kuće. Parkirao je na praznom mjestu i ušli su u ordinaciju.
-Dobar dan. Imamo zakazan pregled. Na ime Vasselari.
-Pričekajte. Idem da obavjestim doktoricu-reče strogim glasom stara medicinska sestra. Sijeda kosa joj je bila svezana na vrh glave u punđu.
Za par trenutaka, izašla je mlada žena. Nosila je bjelu kutu i kosu zavezanu u rep. Nije izgledala starije od Paolove mame.
-Paolo, javila mi je tvoja mama da će te doći. Uđite.
Ušli su u sobu opremljenu aparatom za ultrazvuk. Na slikama su bile slike beba. Roxy je legla na krevet i podigla je majicu. Doktorica je sjela na stolicu. Polako je prilonila aparat na stomak, a na monitoru se pokazala mala mrlja. Mala beba.

-Čestitam. Imate potpuno zdravu malu bebu.-reće doktorica za par trenutaka. Ustala je sa stolice i pružila je ruku Paolu, pa onda Roxy.
-Ali djeco, vi znate da ste još mladi. Paolo tebe znam još otkada si bio beba. Vi možete da uspijete, ali uz puno truda. Čestitam još jednom.
Paolo se polako osmjehnuo, a onda su izašli kroz vrata. Imali su prve slike njihove bebe.

U kaminu je pucketala vatra. Bila je Badnja večer. Veliki sat u dnevnoj sobi je otkucao dvanaest sati. Božić je. Vrijeme za sreću i porodicu.

P.S. Post je kratak. I još jednom svima želim Merry Xmas




Post je objavljen 22.12.2007. u 17:34 sati.