Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehnosavjet

Marketing

Windows Live na Nokiama

Nokia i Microsoft sklopili su sporazum koji će europskim korisnicima Nokijinih mobilnih telefona staviti na raspolaganje usluge Windows Live.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Vlasnici uređaja S60 moći će u skorije vrijeme s interneta preuzeti posebnu aplikaciju koja će im omogućiti pristup Microsoftovim uslugama Hotmail, Messenger, Spaces i Contacts. Nokijini mobilni telefoni serije 40 će se od sljedeće godine prodavati s tim uslugama tvornički instaliranim.

Vlasnici Nokia N73, N80 Internet Edition, N95, N76 i N93i u Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima već sada mogu preuzeti aplikaciju preko kratice 'Download'. Za očekivati je da će usluga u dogledno vrijeme postati dostupna u cijeloj Europi.

Neobično je što Windows Live preko mobitela nije dostupan u SAD-u, a oba partnera su odbila specificirati vrijeme širenja na sjevernoameričko tržište. Microsoft je izrazito zadovoljan zbog tog partnerstva jer već neko vrijeme pokušava parirati Googleu u online uslugama pa širenje na druge platforme vidi kao svoju prednost u tom nadmetanju.

Detalji dogovora nisu otkriveni, ali se zna da je partnerstvo dogovoreno na godinu dana i da će se profit dijeliti. U početku će preuzimanje aplikacije biti potpuno besplatno, ali postoje planovi za kasniju naplatu korištenja.

www.nokia.com

www.microsoft.com

Post je objavljen 22.12.2007. u 12:51 sati.