Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drnelasrsen

Marketing

Odgovor bubrežnom bolesniku


Dragi Saša, sjećam se vašeg slučaja kad ste bili u Padovi na valutaciji. Bili ste na listi u Hrvatskoj, u Bologni i pokušali smo vidjeti postoji li mogućnost da se prije napravi u Padovi. Sjećam se dok ste bili u Padovi bila je potrebna dijaliza koju sam organizirala uz dodatne nalaze, naravno, bez troškova za vas i sjedila sam skoro cijelo vrijeme dok je trajala dijaliza uz vas razmišljajući koliko je bolno biti bubrežni bolesnik.
Cijelo vrijeme dok sam bila uz vas i razmišljala o vašoj patnji boli me čitati da ste u bilo kojem trenutku mogli pomisliti da želim bilo što od vas ili da vas izbjegavam, jer osim posla u bolnici idem često i na kongrese.
Bologna i Padova imaju isti referentni centar za pacijente na zajedničkoj listi za transplantaciju organa (NIT). Nije mi jasno, ako tvrdite da ste se skinuli sa liste iz Bologne, da su vas poslije opet zvali i transplantirali u Bologni (ako se pacijent sam skine sa liste, u principu se ne stavlja opet na listu). Ali ne sjećam se daljnje evolucije. Znam da ste nakon nekoliko mjeseci mene zvali i rekli da ste se transplantirali što mi je bilo drago. Isto tako želim dodati da nakon koji mjesec sam se interesirala o vašem zdravstvenom stanju i čula sam da transplantacija nije imala najbolji ishod što mi je posebno bolno znajući što znači proživljavati opet dijalizu. Ne vjerujem da sam u mom načinu ili pristupu na bilo koji način priječila ili odgodila transplantaciju jer sam imala najbolju namjeru da pomognem.
Teško mi je čitati vaše tvrdnje da sam tražila od vas da se skinete od liste u Bologni i da dođete u Padovu. Ono čega se sjećam da sam kontaktirala Bolognu dok ste bili ovdje i pokušala vidjeti na koji mogući način doći čim prije do transplantacije (bili ste na listi i u Hrvatskoj).
Čitam iz vašeg komentara na moj blog da ste bili na listi za transplantaciju i u Torinu i u Bologni već nekoliko godina, što je nepojmljivo za svaki centar jer pacijent može biti na listi samo u jednom centru za transplantaciju u Italiji istovremeno. Vjerujem kad ste odlazili da sam imala zadatak sa najboljom namjerom da provjerim gdje će biti napravljena transplantacija u najkraćem vremenu i sjećam se da sam kontaktirala Bolognu.
Krivo mi je i boli me vaša ljutnja prema meni jer sam učinila sve u dobroj namjeri proživljavajući i , toga se dobro sjećam, vašu dijalizu koju sam prosjedila uz vas, pričajući o životu, bolesti, poteškoćama dijalize i nadi za brzo liječenje. U svakom slučaju ostaje mi lijepa, ugodna i topla uspomena jedne drage osobe koja nažalost ima problema.

Post je objavljen 21.12.2007. u 21:24 sati.