Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Stvaranje brenda uspješne jedinice lokalne samouprave

Među trinaest općina u Virovitičko-podravskoj županiji općina Pitomača je najrazvijenija, a njezin razvoj gospodarstva uspješno nosi oko 80 poduzetnika, čiji je udio u ukupnom broju županijskih poduzetnika veći od 12 posto. Oni su u prvoj polovici ove godine ostvarili ukupni prihod od 97,2 milijuna kuna i realno je očekivati da će na kraju godine taj iznos biti dvostruko veći. Na taj način stvorit će se i pretpostavke za povećanje sadašnjeg broja od 922 zaposlenih i smanjenje broja nezaposlenih od 835 u prvih devet mjeseci ove godine, što je za 235 manje nezaposlenih u usporedbi s 2006. godinom. Sve bitne pretpostavke za daljnji ukupni održivi razvoj pitomačke općine temelje se na njezinim potencijalima u malom i srednjem poduzetništvu, poljoprivredi, obrazovanju i turizmu. Samo u ovoj godini u brojne infrastrukturne projekte od poduzetničkih zona do komunalija i obrazovanja uloženo je oko 9 milijuna kuna, a u sljedećoj godini u završetak započetih projekata i nove projekte planira se uložiti oko 11 milijuna kuna.

- Ova godina koja je na izmaku bila je vrlo naporna za sve nas u Poglavarstvu i stoga zahvaljujem svim njegovim članovima na predanom radu. Nije nam zbog toga žao, jer su vidljivi brojni rezultati našeg rada. Najzadovoljniji smo što smo uspjeli smanjiti nezaposlenost na području općine Pitomača i u tom pravcu ćemo nastaviti dalje razvojem naših poduzetničkih zona, odnosno njihovim proširenjem kompletne infrastrukture. Na taj način stvorit ćemo što bolje uvjete ulagačima za otvaranje njihovih proizvodnih pogona i da se na taj način otvore nova radna mjesta. Očekujemo da će proširena poduzetnička zona biti u funkciji do sredine sljedeće godine. Na dobrom smo putu da se u funkciju razvoja poduzetništva stave i objekti bivšeg Duhanprodukata, čiji je vlasnik Adris grupa iz Rovinja pokazala interes za naše prijedloge o namjeni tih objekata koji su opremljeni kompletnom infrastrukturom i njihovo stavljanje u funkciju poduzetništva moguće je realizirati u najkraćem roku i tako doći do novih radnih mjesta - ističe Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača, dodajući kako je u ovoj godini uspješno riješen i problem kvalitetnog smještaja Glazbene škole u Pitomači, a počeli su radovi na izgradnji područnih osnovnih škola u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici. Uz to, izrađeni su i projekti za izgradnju nove osnovne i srednje škole u Pitomači s dvoranom i bazenom, koje će financirati resorno ministarstvo. Pretpostave za taj projekt osigurane su u Urbanističkom planu uređenja Pitomače, koji je donesen ove godine. Ostvareni su i značajni projekti u komunalnoj infrastrukturi izgradnjom kanalizacijske mreže u Preradovićevoj ulici i nogostupa duž cijele Gajeve ulice, a gotovi su i projekti kanalizacije mreže i za Dravsku, Vinogradsku i Petra Krešimira IV, koji će biti realizirani sljedeće godine.

- Svako kućanstvo na području općine Pitomača imat će pitku vodu realizacijom velikog županijskog projekta vodoopskrbe od 228 milijuna kuna, a od toga će 37 milijuna kuna biti utrošeno na vodoopskrbu na području općine Pitomača. U tom smislu sve je pripremljeno i za izgradnju vodospremnika u Sedlarici, koji će nagodinu biti završen i iz nje će se opskrbljivati naš sekundarni cjevovod - naglašava načelnik Grgačić.
Virovitički list

Post je objavljen 20.12.2007. u 19:39 sati.