Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Udruga


'Glas čovječnosti '


Udruga 'Glas čovječnosti ' je sinoć imala godišnju skupštinu i domjenak. Bio sam pozvan kao dugogodišnji poznanik , pa usudim se reći i prijatelj , nekih od članova te udruge , a i samog predsjednika i osnivača te udruge .

Udruga je osnovana prije pet godina , s ciljem da se bori za ostvarenje prava i potreba tih osoba sa posebnim potrebama . Radi se o visokim stupnjevima invalidnosti . I sam predsjednik Robert Dudnik , inače diplomirani pravnik , je vezan za kolica . To su osobe koje svoju invalidnost nisu zadobile u ratu , nego su takvi rođeni, ili su u životu zbog neke bolesti ili nesreće , zadobili taj hendikep.

Pohvalio sam ih , i rekao da idu u dobrom smjeru . Organizirali su se i aktivirali i djeluju već godinama. Rekao sam im da su time dobar primjer svima . Demokracija je jedna prilika , šansa da se nešto napravi. Mnogi ljudi samo čekaju da im netko nešto da , niti na izbore neće izaći , a onda jadikuju kad im ne 'padne s neba'. Ove su se osobe organizirale i aktivirale , povezale sa instancama i trude se . Robert D. Bi rekao da su 'fajteri'!

Kao takvi , kao borci, imaju i dobrog Saveznika . Imaju razvijenu vjeru u Isusa i surađuju sa mnogim crkvama-i katoličkim i protestantskim . Razvijaju neku svoju duhovnost i molitveni život, te sam ih i tu posebno ohrabrio .

Nije li to ono što su još stari redovnici naglašavali : 'Ora et lavora' - moliti i raditi - molitvom se ispružati Bogu i Isusu , a aktivnošću doprinositi društvu !?


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 19.12.2007. u 11:53 sati.