Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Ja sam željela živjeti..

OVO JE MOJA NOĆNA MORA, OVA LEGALIZIRANA UBOJSTVA S MIMINALNIM KAZNAMA, GOTOVO SIMBOLIČNIM. TEK TOLIKO KAO OPOMENA. BI LI OVAKVE PRESUDE BILE I DA JE UBIJENA NEKA UNUKA ILI DIJETE SUDCA? ILI MORONA KOJI SU MOGLI NAPISATI OVAKAV ZAKON? TOLIKO VRIJEDE LJUDSKI ŽIVOTI? ŽIVOTI NAŠE DJECE? OVO JE DRŽAVA PRAVDE?




KARLOVAC – Na pet godina zatvora osuđen je Hrvoje Žužić (23), sin zagrebačkog poduzetnika Željka Žužića, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a teško je ozlijeđen njezin dečko Hrvoje Matijašić (22).

Žužić je nepravomoćno osuđen zbog toga što je 1. kolovoza 2007. u Velikoj Gorici, vozeći auto 111 km/sat s 2,15 promila alkohola u krvi, udario u stražnji dio corse u kojoj su bili Matijašić i R. Pavić.

Pet godina zatvora Hrvoju Žužiću jedna je od najtežih nepravomoćnih presuda izrečena u nas zbog smrti jedne osobe. Teža kazna bila je izrečena samo Elvisu Tahiroviću, koji je prvo nepravomoćno dobio osam godina zatvora jer je na pješačkom prijelazu u Zagrebu kao 20-godišnjak 2001. usmrtio 11-godišnjakinju vozeći pijan neregistrani auto bez dozvole.

Pravomoćno je dobio pet godina zatvora i to je, koliko znamo, najteža pravomoćna presuda za smrt jedne osobe. Usporedbe radi, pet godina zatvora dobio je u Zagrebu Igor Žigrović, ali zbog smrti žene (31) i dvomjesečne bebe, te teškog ozljeđivanja supruga poginule. U nas su izricane nepravomoćne presude više od pet godina, ali za smrt više osoba.

No, nijedna od tih presuda nije postala pravomoćna. Tako je Renata Pataran bila osuđena na osam godina zatvora jer je pijana u pješačkoj zoni u lipnju 2001. u dobi od 27 godina pregazila supružnike. No, pravomoćno je dobila tri godine.


OVO JE JEDAN OD KOMENTARA NA NOVINSKE ČLANKE:

Sad imam ideju ...
Recimo, netko ko se sa susjedima vec godinama svadja i spori oko medje zemljista, ako zele smrt jedan drugom, da to nikako ne urade iz nekog vatrenog ili hladnog oruzija... Kazna ce biti bar 10-ak godina za to djelo. Ali, ako tog istog susjeda sretnu negdje gdje pjesaci ulicom, tad bi trebao, kao ''slucajno, nenamjerno'' ''prebaciti ga'' preko haube i krova svog automobila... Kazna ce biti desetak puta manja nego da to uradite s nekim od oruzja...


Host unlimited photos at slide.com for FREE!

JA SAM ŽELJELA ŽIVJETI !!!!!





Post je objavljen 18.12.2007. u 20:27 sati.