Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

SOTONISTI PODMETNULI KRUNICE S VRAGOM

Neobicni suveniri u Hercegovini-Zastrasujuca raspela prodaju se i u medjugorskim suvenirnicama

Hercegovinu je potresla pojava krunica sa sotonistickim znamenjem za koje se vjeruje da ih sotonisticke organizacije podmecu u krscanske domove.Trgovci uopce ne znaju sto prodaju jer je rijec o iznimno losim izradama na kojima je tesko uociti sporne detalje ako ih se ciljano ne trazi.
-Upozorili su nas na te krunice na medjunarodnom susretu mladih u organizaciji Taiza.Svecenike je brinulo i to sto mladi nose majice i druge predmete sa simbolima vraga,poput podignuta palca,kaziprsta i maloga prsta koji su prerasli u znakove poklonika rock glazbe-govori nam djevojka iz Sirokoga Brijega,gdje pojedinci vec panicno pretrazuju ladice u strahu da i sami ne posjeduju cudne krunice.
Fra Sreten Curcic,koji je dugo vodio sirokobrijesku Framu,obavijesten je o svemu,ali se ni on,kao ni fra Jozo Zovko,nije htio javno ocitovati o tomu.
Svecenici su nam,barem javno,redom odbijali govoriti o tomu pa nam je jedan od franjevaca Hercegovacke franjevacke provincije dao pojasnjenje i savjet,ali nije zelio da ga imenujemo.
-Ta se prica vuce jos od 80-ih godina prosloga stoljeca.Sporne krunice pristizu u desecima tisuca primjeraka,ali ne treba stvarati paniku,posebno ne izvoditi kod kuce kakva caranja i dopustati si praznovjerje.Ako se i tom krunicom molite Bogu,nikakvo vas zlo nece snaci jer ona je sama po sebi neskodljiva.Cuo sam kako su ih neke zene spaljivale kada su doznale sta je na njima,premda su ih ranije blagoslovile u crkvi.Ako se vjernik susretne s takvom krunicom,neka ju radije odnese svojem sveceniku nego da cini neko svetogrdje poput paljenja posvecenih predmeta-savjetuje nas sugovornik.
U potrazi za dokazima,zastrasujuce smo krunice pronasli u gotovo svakoj medjugorskoj suvenirnici i to po mizernoj cijeni od dvije kune,a doznali smo da ih ima i u Mariji Bistrici i u ostalim svetistima.
Svecenici,pak,vrlo jasno porucuju kako je te krunice bolje ignorirati nego ih praznovjerno spljivati ili se baviti bogohulnim skidanjem uroka.
("Vecernji list")

Post je objavljen 17.12.2007. u 11:37 sati.