Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Prvi snijeg i naše jaslice

Evo nas opet!!! U zadnje vrijeme smo nešto učestaliji... yes

Bliži se Bozić te su sve kućne aktivnosti usmjerene prema tome. Sprema se božićni koncert, jaslice su vec gotove, a božićna rasvijeta postavljena. Da bi sve bilo u predivnom predblagdanskom raspoloženju, pobrinulo se i nebo te smo se subotnje jutro probudili u bijelom Pinerolu. Snijeg je padao do podneva tako da ga je bilo dosta.

Slike kako izgleda bijeli Pinerolo i slike naših jaslica možete pogledati >OVDJE<

(u ovom fotoalbumu ćete pronaći i slike sa proslave blagdana Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije)

Jučer smo pisali i drugi test iz "Konstitucija" (pravila salezijanaca) i svi smo postigli jako dobre rezultate, a nedostajala je jedna recenica da rezultati budu odlicni (29, 29, 29, 28) party

Teku pripreme za božićni koncert kako smo već i napisali. odlučili smo pjevati jednu popularnu i "Narodi nam se" iz opusa tradicinalne-liturgijske pjesme. Kad ju je naš Socio (zamjenik učitelja novaka) don Ivan čuo, oduševio se i odmah obećao kako će je spremiti za višeglasno pjevanje. Za desetak dana odlazimo kući na par dana te smo i se pomalo živi u nestrpljenju.

Maestro (el jefe; učitelj novaka) je otputovao u Njemačku u pastoralni posjet te se vraća u srijedu.

Inače preuzeli smo sve kutove kuće. Danijel je i dalje ostao šef računalnog odijela, David čvrsto drži pčele i medene proizvode (i trudi se ne spalit koji roj pčela), Branko se drži liturgije i sakristije, a Terze je u novom tromjesječju preuzeo kućni dućan i nabavu. Samo nam je nedostajala kantina pa bi mogli reći kako imamo monopol na svim stvarima u kući. No nažalost nema nas pet nego četiri!

Otpratili smo profesora salezijanstva na doktorat u Rim, u međuvremenu je i don Rosso, ispovjednik u kući, proslavio svoj 92 rođendan. Tom prigodom nas je počastio interpretacijom pjesme iz njegovog rodnog kraja. Čovjek je živa legenda... primio je kleričko odjelo iz ruku blaženog Filipa Rinaldija, trećeg don Boscovog nasljednika prije 77 godina ili točnije 1930. (dok danas imamo devetog don Boscovog nasljednika!!!!)

Počinje devetnica za Božić i mi se prigodno pripremamo i u ovo intenzivno vrijeme... od sutra počinjemo pjevati adventske antifone na latinskom jeziku pjevajući ih, naravno, gregorijanskim pjevanjem. Svi se veselimo i jedva čekamo...

Eto..to je ukratko to... zasad... javimo se uskoro. Veseli vam pozdrav i pozivamo vas da se pripremite dostojno za svetkovinu rođenja Gospodinova!

Do skorog javljanja, zdravi nam i veseli bili!!! wave



Post je objavljen 16.12.2007. u 14:20 sati.