Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kikovica

Marketing

MOJ NAJDRAŽI

Još jedan ili dva, ne sjećam se najbolje, dana ili bolje godine prolaze a ti se pitaš da li je to ono što me ispunjava.
Da li je to ono što stvarno hoćeš ili trebaš.
Pa razmišljaš o potencijalnim kandidatima za staru ulogu ali novo lice tvog novog dečka.
Kao već odrasli, nazovi pametniji, ideš racionalizirati stvari, jer ipak si ti odgovorna i smislena osoba.
Počinje otprilike ovako. Ok, ovaj mi nije baš najbolji, stalno izlazi vani a baš i ne pita da li mu treba društvo, a nekad nije bio u stanju ustati iz kreveta bez tebe. Cijeli dan radi, dođe doma sav crknut, a do nedavno bi skakutao do doma, još usput stao u cvjećarnu po par bijelih ruža za svoju najdražu. Čak u zadnje vrijeme ni ne miriše baš najbolje, a sjećam se kad smo se skupa tuširali milion puta dnevno, obavezno prije spavanja ili seksa.
Danas to nije bitno ipak se mi jako dobro poznajemo, pa se toliko volimo da nam nije bitno kako izgleda bilo koji od nas. Čak štoviše, smrdljive noge i pokoji prdac su dobrodošli jer u svjetski poznatim časopisima fino stoji kako je to znak čvrste povezanosti s bliskim ljudima. Da ne pričam o lošem zadahu iz usta. Nije da ga on nije svjestan, nego jednostavno je prošlo vrijeme upoznavanja pa sad kao da je vrijeme da upoznamo onu njegovu drugu stranu sad kad smo si tako dobri.
Zamisli samo da je sve to pokazao prva dva puta što ste izašli s njim. Nestali bi u vidu magle. Pitam se kako je netko tako divan i krasan, sa svim dobrim manirima postao takva svinja? Možda je problem u meni. Da, sigurna sam da je, zar nije uvijek. Ipak sam ja ta koja mu cijelo vrijeme govori kako je pivski trbuščić koji se u zadnjih godinu dana pretvorio u spremnik za pivu, tako privlačan. Kriva sam i u toliko što ne tražim da uvijek bude kao iz kutijice.
Sigurno bi on bio savršen samo da ja to tražim od njega. Ali gdje je kvragu nestao onaj s početka priče? Ni onda mu nitko nije govorio da mora dobro izgledati i fino se ponašati. Vjerojatno se jadničci umore ostaviti dobar dojam pa više nemaju snage, sigurno je to jer ne mogu smisliti nijedan dobar razlog za opravdati to.
Sljedeća stvar koja se promijenila je obveza pospremanja kuće. Nekad nas je tako milo bilo gledati, dok je jedina svađa bila ta, koji će od nas usisavati taj dan. Nije stvar u tome da je ikome teško pospremiti, nije teško ni jednome kad tražiš čistu žlicu, a njih više nema, oprati si jednu i poslužiti se. Ali je li to stvarno poanta? Kad više nemaš čistih ručnika upaliti veš mašinu?? Stvar je u tome da nije baš sretna priča kad se dovedemo u to stanje. A nekad davno je sve blistalo, ah ti dani naše sreće.
Uglavnom se svodi na to da kad kupujem krevet iz svojih snova pomislim kako će netko (moj najdraži) ustvari ga zloupotrebljavati u svom trenuku iznimne povezanosti sa mnom. Ne, ne želim da mi itko bali i prdi na njemu! Zar ne želimo sve, kao i sebe, održati u najboljem svjetlu? Hoću da mi krevet i kuća izgledaju kao iz Casa Mia.
Što je u tome loše? Loše je u toliko što to nije moguće ali uporno težimo k tome. Bar ne samima, a kad imaš četiri ruke koje ga upotrebljavaju a dvije koje ga održavaju jednostavno si nemoćan.
Predigra. Što li je to? Hm, nekad davno sve je bila predigra, od telefonskog poziva i izlaska na kavu do kina i poljupca na vratima. A sve ono šlatanje i ljubljenje po cijele noći. Eh, a sada ipak tražim previše. Znam! Sada ako uspijem okrenuti se na bok sve je gotovo, a ti se ponašaš kao da si imala black out od sreće, a ustvari si izgubljena od nemoći da ipak pokažeš što sve znaš. Ma nema veze, zna on što ti sve možeš.
I tako godine prolaze ali ti i dalje znaš negdje u posvijesti da je on izvrstan ljubavnik u kojeg si se zaljubila i prihvatila možda čak i većinom iz tog razloga. Čak mi ni prevara nije strašna dok mislim da s drugom radi što i sa mnom. Jedino što ne valja je to da s tom drugom sigurno kuje plan kako otvoriti cirkus jer je pravi akrobata.
Nego da se vratim na novo zaštitno lice vaše veze. Aha, sve to bi stvarno mogla ostvariti jednom radikalnom promjenom partnera koji je opet tako savršen i dobro odgojen tj. ono što zaslužuješ. Ali opet racionalnom odlukom kako ti i odlikuje zaključiš da ćeš vjerojatno cijeli život posvetiti mijenjanju partnera kako bi svoju kuću održala urednom.



Post je objavljen 11.12.2007. u 19:20 sati.