Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aldaron

Marketing

...zašto me teta u vrtiću zamolila da više ne dolazim...

Imate li sitnije mališane, poput mog Dragana, svakako ste se i sami suočili s tim problemom u ovo doba godine. Odvetete malenog u "vrtić" ujutro, on obuje papučice i razdragano utrči u gomilu vršnjakinja kaj se igraju gumi-gumi. Nekoliko sati kasnije, međutim, mališan se vrati malaksalo i bezvoljno, slinava nosića, zajapureno, s temperaturom od trideset osam sa četiri.
"Viroza", kaže teta u "vrtiću" bespomoćno sliježući ramenima. "Sve ih je pokosila.".
U ponedjeljak je samo jedan sjedokosi dečkić, onaj Ivo, ma znate ga, onaj od starog Sanadera sin, sitno kašljucao, a u četvrtak su gotovo potpuno opustjeli tobogani i ljuljačke. Onaj jedan je ostao zdrav, kao sumanut, sam se sa sobom igra "ringe-ringe-jaja-došo-čika-paja...".
To bude, recimo, krajem listopada, ili početkom studenoga. "Vrtić" pretrpi strašne gubitke u ljudstvu, ali u nekoliko dana ipak zaliječi prvu jesenju virozu. No, već za 2 tjedna ponovno netko donese neki drugi zloćudni bakcil i s njim velikodušno počasti čitavu prostoriju. Upala očiju, recimo, poslije po "vrtiću" i u malo vremena svi imaju natečene i crvene oči.
Ne bih htio griješiti dušu, ali meni se čini da je to napravio isti onaj sjedokosi koji je prije mjesec dana sitno kašljao. Nisam mu otkrio da sam ga prozreo, ali otad ga pažljivo gledam. Ja mislim da on to namjerno radi. Ne znam ko ga plaća da nam donosi viruse i bakterije u "vrtić", ali izvan je svake sumnje da za nekoga obavlja nečasnu zadaću smanjivanja borbene spremnosti naših najmilijih naraštaja.
Radi se o specijalnom ratu, naučio je još u JNA kako se to radi.
Neprijatelj nikad ne spava.
Kada primijetite tako nešto, ne smijete okrenuti glavu. Patriotska vam je dužnost da nešto učinite.
Tako sam ja dugo razmišljao kako zaustaviti epidemije viroza u "vrtiću" i naposljetku se domislio genijalne stvari.
"Dobro bi bilo da oni s temperaturom iznad trideset sedam", predložio sam teti u "vrtiću", "nose Davidovu zvijezdu na rukavu, a druga se djeca ne smiju igrati s njima.".
A onda me moj stari kompić, Vladimir Šeks, zbog nečega zamolio da se više ne približavam njegovom "vrtiću".



She says I'm okay; I'm alright,
Though you have gone from my life
You said that it would,
Now everything should be all right


Post je objavljen 08.12.2007. u 17:06 sati.