Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wayti2

Marketing

Fakat veeeeelike dvije vijesti!!!!!!!!!

Imam fenomenalne vijesti!!!!!!!!!!!!!!

TRUDNA SAM!!!!!!!!!!

I

KUPILI SMO KUĆICU!!!!!!!!!

Pošto sam trenutno previše sretna zbog trudnoće, neću pisati o kreditu i mukama po ostvarenju istog.
Ne, poput svih budućih majki, i meni je beba trenutno zasjenila sve ostale aspekte mog života.
U ponedjeljak idem na prvi pregled i tamo ćemo ju prvi put uslikati!!!!
Jedva čekam!!!
Beba ima oko mjesec i pol, ak sam dobro izračunala, a nešto iznutra mi veli da će biti curica.
Naravno da još ne mogu znati da li je ili nije ali u trenutku kad mi se na testu za trudnoću pojavila i druga crtica, palo mi je na pamet „Gle, pa to je Lea!“ ili nešto slično tome.
Možda sam i u krivu, i bit će mi jednako drago ako je dečko. Samo za njega još nemamo ime, jer ga mora izmisliti budući Tata, a po njegovom vlastitom priznanju, baš mu i ne ide.
Predložio je ime Branko, po mojoj mami, ali nekak mi nije želja da nam dijete ima ime po bilo kojem roditelju, djedu ili baki. Kao da bi se njihove sudbine kroz ime mogle možda vezati na dijete. Znate, ono kad neko veli „Dobio sam ime po baki, koja je umrla mlada“....
Malčice morbidno.
Ako će biti Lea, to će joj se poklopiti i s horoskopskim znakom jer bi beba trebala biti lavić, osim ako se ne odluči malo požuriti pa izaći prije termina.

Simptomi trudnoće su mi do sad povremena žgaravica, mučnina od jutra do navečer, 2-3 puta tjedno za ozbiljno zagrlim školjku, vječito mi se spava, i u trenucima kad mi nije muka gladna sam ko pas. Ali dok ja smislim kaj bi pojela, ili mi se mučnina skroz vrati ili mi se na pomisao na baš tu hranu smuči. Ali našla sam na dobar savjet na Net.hr-u gdje kažu doktori da ako imam žgaravicu i mučninu probam pojesti 5-6 malih obroka dnevno. Moram priznati da pomaže, jedino kaj si na posao nemrem nosit ruksak hrane (pošto nikad ne znam na kaj mi se oće i neće dizati želudac).
Trenutno jedem Zdenka sir sa Mavrovićevom šlapom. Za vas koji ste se puknuli smijat, tak se zove vrsta kruha. Nisam još dobila čudne trudničke želje da bi tuđe šlape išla žvakat.
Ak sam dobro pročitala na Net-u, „škampić“ je sad velik 4-6 mm, i zgleda kao majušna kozica sa tamnom točkicom gdje će se ubuduće razviti srčeko. Ima i 4 još majušnija ispupčenja gdje će ubuduće izrasti ručice i nožice. Još se posteljica nije razvila. I može se vidjeti gdje će biti kralježnica i moždina.
Daj zamisli, od te hrpice će jednog dana biti problematični/a tinejđer/ica koji/a bu mi bar jednom zbrisal/a iz kuće, slušal/a groznu mjuzu koju ja ne bum kužila i nosil/a frizuru koja bu me ljutila.

Jedva čekam!!!

A trebate vidjeti i brižnog taticu. Tješi me kad mi je zlo, nutka me svime i svačime što je ponekad kontraproduktivno, jer mi se zna dić želudac na, recimo, napolitanke, čokoladu, bilo što ukiseljeno....a recimo dan prije sam se ubila u friškom kiselom zelju ili čokoladnom Sv. Nikoli.... On me samo grli i guguće i pusu daje i meni i bebi prije spavanja.... Po prvi put u ovih 7 godina da ga vidim sretnog svaki ibogi dan.
Ne znam kaj drugo reći nego da nam je full zabavno. Odjednom nam je sve krenulo, nakon toliko godina....JUUUUPIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idem nekaj pojesti. Javim se u ponedjeljak.


Post je objavljen 07.12.2007. u 16:13 sati.