Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/10thompson10

Marketing

Thompson u Tomislavgradu !

Još, još, još, jopet, jopet, jopet…“ pozivali su Duvnjaci na bis, na svoj način, Marka Perkovića Thompsona, u subotu uvečer, u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu. A Thompson je, svojim prodornim glasom i pjesmama koje su pogađale izravno u dušu i srce, ali i u glazbeni ukus više tisuća njegovih poklonika, izlazio i ponovno izlazio kako bi udovoljio svima. Znalci kažu da je na koncertu u Tomislavgradu bilo više od tri tisuće posjetitelja, koliko ih je i moglo stati u dvoranu. Bilo je djece, mladih, onih u srednjim, ali i zrelim godinama. I svi su oni znali riječi Thompsonovih pjesama, ne samo onih sa starih, nego i s najnovijeg albuma“Bilo jednom u Hrvatskoj“, radi kojega je i organizirana ova turneja, po Hrvatskoj, B i H, ali i Americi. Na koncertu u Tomislavgradu bilo je mnogo i Livnjaka i Kuprešaka, a Marko je i kum Kupreški, pa kada je zapjevao „Moj Ivane, pobratime mio, jesi l skoro na Kupresu bio“, dvorana se prolomila od pljeska. ( Priča se da je Kuprešacima ulaz bio besplatan!?).
Image Hosted by ImageShack.us

Pozitivna energija, nabijena emocijama, uzavrela atmosfera u publici, čini nam se još više na pozornici, gotovo da se mogla opipati! Mala djeca ispred pozornici, ili na rukama svojih roditelja, zaista su rijetka slika koncerata u Tomislavgradu. Advent ( Došašće) je i vrijeme darivanja, a Thompson je publici u Tomislavgradu, uoči paljenja adventske svijeće darovao svoje pjesme, koje, kako on kaže, govore o „Bogu, ljubavi, vjeri, domovini i obitelji“.
Mnogo je pitanja koja u svojim pjesmama Thompson postavlja sebi, svomu narodu i svojim suborcima, a jednu od njih „Prijatelji“ otpjevao je s Tihom Orlićem, da bi odmah potom pitao nešto vjetra s Dinare, a vatra je gorila u genima kamenim. I Ramci koji su došli na koncert u Tomislavgrad ( naravno, ne samo oni) došli su na svoje. Pjesmu o Divi Grabovčevoj pjevao je s publikom i pet puta se vraćao na bis.
„ Zaista mi je teško izdvojiti bilo koji koncert, jer me ljudi svugdje oduševljeno dočekuju i slušaju, od Amerike, Hrvatske, do evo, B i H. U Novom Travniku je bilo prekrasno, ali ovdje u Tomislavgradu, to je nešto posebno, riječima teško izgovoriti, preplave me osjećanja“, kazao je na kraju koncerta u Tomislavgradu Marko Perković Thompson, a već su ga djeca i mladi čekali u redu slikati se s njim. Prvi u redu su bili najmlađi članovi Moto kluba „Konjanici“ iz Tomislavgrada.
Image Hosted by ImageShack.us

U prije ponoćnim satima publika je napuštala dvoranu , još u zanosu pjevušeći Thompsonove pjesme, a vjetar s obližnje Dinare hladio im je ozarena lica.
Prije koncerta Thompson je izjavio da je tekstove svih svojih pjesama službeno preveo na engleski, kako bi zaštitio sebe, svoje pjesme i svoju publiku od bezočnih i bezrazložnih napada.
„Unatoč tomu, moji koncerti u Americi su bili odlično posjećeni. Nažalost, mnogi od onih koji su željeli doći na koncerte nisu imali ulaznice, jer tamo nema guranja u dvoranama: koliko mjesta, toliko posjetitelja. Zato ću ponovno na turneju preko oceana nakon Nove godine, u Australiju. Do tada planiram održati još četiri koncerta u B i H i četiri u Hrvatskoj, potom Mađarskoj, pa Zapadnoj Europi. Ne znam točan raspored. A za Novu godinu? Imam više ponuda, ali odluku još nisam donio“ , kazao je za naš Portal Marko Perković Thompson.
Iako se s turneje po Americi i Kanadi, radi negativne propagande o njemu i ignoriranja naše diplomacije, vratio pomalo razočaran, Marko Perković Thompson zadovoljan je što je održao sve planirane koncerte. Stoga je rado s nama podijelio zanimljive detalje, osjećaje i planove iz poslovnog i privatnog života, koje gotovo nikada ne dijeli s javnošću.
Radi turneje po Americi i Kanadi dugo niste vidjeli suprugu i djecu. Kako podnosite razdvojenost od obitelji?
- Supruga i djeca su sa mnom bili u Kanadi. Putovali smo ranije jer se udavala suprugina sestra. Zadnjih deset dana sam bio u Americi. No, od kada sam osnovao obitelj i postao otac, drukčije gledam na život, potpuno sam druga osoba. Obitelj je moj najveći oslonac, moje utočište. Sve me više muči razdvojenost od mojih najmilijih. Nedostaju mi. Kada sam na putu stalno razmišljam što rade, jesu li dobro, trebaju li me. Mislim da svaki otac prolazi kroz slične situacije.
Imate dva sina i kćerkicu. Planirate li još djece?
- Planiramo. Volio bih da moja curica ima seku. Nakon seke bismo možda mogli dobiti još jednog bracu...
Dakle, uskoro ćete ponovno postati otac?
- Ne baš uskoro. Trebam prvo pustiti suprugu, da se malo odmori. Jedno su želje, a realnost drugo.
Jeste li imali vremena za shopping u Americi?
- Jesam. Ondje je drukčija moda nego kod nas.
Sigurno ste malo obnovili i scensku garderobu?
- Za scenu ne trebam novu odjeću. Za nastupe imam takozvanu uniformu. U ormaru mi stoji oko sedam traperica i majice koje su šivane baš za turneju "Bilo jednom u Hrvatskoj". Taj problem sam odavno riješio. U Kanadi smo najviše kupili djeci, robicu, igračke. Poznate marke odjeće ne prodaju iste artikle u Americi, Zagrebu i Splitu. Ondje je mnogo bolji izbor.
S obzirom da se potpuno posvetila obitelji, je li Vam ikad supruga kazala da bi rado imala i karijeru?
- Upravo je moda zanima. Mislim da će otvoriti dućane s markama odjeće za djecu i odrasle koje se kod nas ne mogu kupiti. I meni se svidjela ta ideja. Primijetila je da Hrvati bez obzira na standard mnogo novca troše na odijevanje. Mislim da će joj taj posao biti pun pogodak.
Kada planirate realizirati više puta najavljivani mjuzikl prema Vašem posljednjem albumu "Bilo jednom u Hrvatskoj"?
- Životni mi je san da pjesme kroz koje pjevam o meni zanimljivim povijesnim temama, jednog dana pretočim u mjuzikl. Za sada se sve razvija u tom smjeru. No, za takav veliki projekt mi treba još albuma.
Koju biste povijesnu osobu Vi utjelovili u predstavi?
- Još nisam siguran.
Mislite li da biste se bolje našli u ulozi kralja Tomislava koji je sve navodno započeo ili biste bili bolji kao Zvonimir koji je prema predajama na hrvatski narod bacio kletvu?
- O obojici vladara se jako malo zna. U mojoj pjesmi sudbina naroda se provlači kroz lik Zvonimira kao izdajnika. Volio bih se vratiti u Srednji vijek kada su kraljevi dobivali velike bitke, poput Tomislava... I Zvonimir je bio veliki vojskovođa. Imao je veliku flotu.
Gdje biste se osjećali prirodnije na brodu ili na konju?
- Sigurno na konju.
Prema rezultatima stranačkih izbora Vaš je kum Miroslav Škoro postao saborski zastupnik. Hoćete li se i Vi okušati u politici kada Vam splasne popularnost?
- Drago mi je za mog kuma što su mu se ostvarile želje, međutim ja stvarno nemam nikakvih političkih ambicija. Protiv nepravde se borim na svoj način - pjesmom.


Post je objavljen 06.12.2007. u 22:42 sati.