Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

(by anna)

Prvo su rekli da je dečko, pa je Nemirna odabrala ime Dario. Jedno od ljepših muških imena po meni, istovremeno i moćno i moderno. Da bi onda doktor rekao da mu se čini da bi prije djevojčica trebala biti. Oni su odabrali ime Anja. Što je po meni savršeno žensko ime. Kratko i ženstveno. Kad čujem to ime odmah mi je pred očima djevojčica (sva u rozom) kojoj je uzor Jagodica Bobica. Mi smo se i dalje nadali potajno da bi mogao biti Dario, jer smo se navikli na tu ideju. A i fali nam muških u familiji. E onda je par mjeseci Dario/Anja bio/la toliko nemiran/a u stomaku, da ni dva doktora nisu mogla sa sigurnošću reći ko je. Mi svi ponavljali da nam je svejedno, samo neka je živo i zdravo. I naravno, zvali ga Dario.

No međutim, 1:0 za curice, u ovom slučaju :)

Jučer smo saznali da će Dario ipak pričekati na svoj red jer Anja stiže krajem februara. Nemirna i Braco će dobiti curicu koja već sad ima dvije kile, prčasti nosić, velike obraze i čupavu kosicu. Kad su mi javili da je Anja, bila sam u shoping centru, vjerujem da neću zaboraviti taj momenat u životu, a isto tako ni ljudi oko mene. Po cijuku, ono, nekontrolisanom. Odmah sam joj kupila patkicu za prvu igračku s kojom će spavati. Rozu naravno. Kad sam već tu obišla sam i par radnji (tačnije sve koje postoje u tom shoping centru) sa dječijom odjećom. Braco joj svaki dan kupi par čarapica, (iskreno, mislim da je on još uvijek u šoku što će postati tata) a i sam ima razvijenu opsesiju prema šarenim čarapama, tako ako vidite frajera u čarapama sa dinosaurusima, to je on. Pa rekoh, nije ok da dijete ima samo čarapice....

Anja će biti najrazmaženije dijete na svijetu. Već sad vidim. A nisam vjerovala kad su mi govorili da sestre vole bratovu djecu na poseban način.


Post je objavljen 06.12.2007. u 19:47 sati.