Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framasb

Marketing

SVETI NIKOLA

Isus je uvijek govorio o ljubavi koju Bog ima prema čovjeku! On je sav bio za drugoga i po njegovom primjeru biti kršćanin znači biti sav za drugoga. Isus naglašava da je bližnji naše nebo i naš spas. Često se pitamo kako spasiti dušu? Najsigurniji put je činiti ljudima dobro, utješi ožaloščenog, budi uz osamljene, pohodi bolesnika, obuci gologa, daj suvišne stvari i bilo čime razveseli druge i tad češ osjetiti kako imaš nebo. Karta za nebo je činiti drugima dobro, ljubiti druge.

U nebo nemožemo stići vršeći samo izvanjske stvari i zapovijedi, a zapostavimo zapovijed ljubavi. Nije korisno ako ideš u crkvu, primaš sakramente i slušaš propovijedi, a ne razgovaraš sa susjedima i mrmljaš na svaku poteškoću i nevolju.

Bit sakramenta, osobito svete mise, jest voljeti Isusa Krista, biti sav u njemu i biti s njime!

Ako te živciraju tvoji ukućani, oprosti im, pokušaj ih unatoč tome voljeti, umjesto osvete, ogovaranja ili mrmljanja, učini neko dobro djelo, nešto im daruj, reci im koju dobru riječ i pohvalu. Vidjet ćeš kako će se čitavo nebo sliti u tvoje srce, kako će te obasjati svjetlo humanosti, dobrote i radosti i ti ćeš osjetiti kako ti pripada čitava zemlja i čitavo nebo. Kad osjetiš da te netko treba a ti bi se najradije zatvorio u svoju sobu i šutio, idi, pomozi mu, pohodi ga. Netko te moli za pomoć, idi i pruži mu je. To je nebo!

Nebo je tamo gdje umremo svome egoizmu i rodimo se dobrohotnosti i čovjekoljubivosti. Ako te netko vrijeđa, raduj se, jer imaš prilike oprostiti, te tako dobiti veličanstveno imanje na nebesima.Ako je netko zločest prema tebi, opraštaj mu, nemoj protiv njega govoriti i vidjet ćeš kako će dobro pobijediti u njemu i u tebi.

Sveti Nikola u kršćanskoj tradiciji poznat je kao dobročinitelj. Djeca i odrasli mu se raduju.Zašto ne bi i ti bio poput svetog Nikole? Trebaš samo s onim što imaš znati razveseljavati druge, tada će te oni blagoslivljati i pred Bogom svjedočiti za tebe!
(preuzeto s http://www.katolici.org)
M&K



Post je objavljen 05.12.2007. u 18:04 sati.