Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Second opinion

Prošli tjedan nazovu iz moje kartičarske kuće. K vragu, sve sam uredno platio...
- O, vi ste vrlo uredan i izdašan platiša, sve je u redu! – pohvali me hijena s druge strane, - Baš zato smo vam htjeli ponuditi dodatnu atraktivnu uslugu za samo 10 kuna mjesečno. Jeste li čuli za second opinion?
- Jesam. U serijama i filmovima. Ali i kod nas se to uvriježilo...
I sad mi ona objasni kako mogu tražiti drugo mišljenje, ali ne bilo kakvo, nego, molim te lijepo, iz Amerike!
- Čujte, mogu platit deset kuna mjesečno, ali let preko Atlantika ne želim, da se niste usudili nagovarati me...
- Ne, ne, ne! Vi uslugu dobivate ovdje u Zagrebu, vaša zdravstvena dokumentacija se šalje u Ameriku!
Ma nemoj, boga ti! Oni malo pročačkaju tvoje papire i donesu mišljenje. I to sve košta koliko?
- Osam 'iljada kuna?!!?!
Atipasamaterinog, koja papilova!
- Ali ako koristite našu uslugu za 10 kuna, onda košta samo 300. – ne da se žena-čagalj i još doda, - Ako se predomislite, vraćamo vam novac.

I baš sam joj htio reći: draga moja gospođo ili gospođice, jebesemene, meni je doktor Nadležni reko da sam zdrav i skinuo me s terapije pa si vi svoje second opinion zabijte lijepo – eh, gdje god hoćete, ali onda mi sine! Pa idem to uzet, jebeš 300 ćuna, idem baš vidjet šta će reć ti slavni Ameri! Poslat ću njihov nalaz u bolnicu doktoru Nadležnom, da vidimo hoće li se smijat ili plakat. Doduše, ja to neću vidjeti, ali mogu se kladiti da će se slatko nasmijati!

Osim toga, stvar zvuči toliko blesavo, da to jednostavno moram raskrinkati. Nadam se samo da je u program uključeno i područje psihijatrije. Jer ne bi me čudilo da ti pametnjakovići koji su smislili ovako podli način izvlačenja love (a pretpostavljam da im je glavna ciljna skupina buljuk podjednako očajnih, imućnih, naivnih i/ili taštih bolesnih ljudi) uopće nisu uključili psihijatrijske slučajeve u svoj program. S obzirom kakvo povjerenje vlada u domaći zdravstveni sustav ti majstori bi se mogli obogatiti!

- Okej, može. – velim ja podlo.
- Već ovih dana će vam stići pristupnica, kartica i brošurica! – procvrkuće bjeloglava supica, zahvali mi na suradnji i čestita na izvrsnoj akviziciji.


Post je objavljen 04.12.2007. u 00:24 sati.