Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Dobrodoslo Dosasce!!!

Dragi moji,
evo danas, na samom pocetku Dosasca, samo da vam se kratko javim, i dodatno preporucim u vase molitve!
Kao i sve drugo ovdje, i Dosasce dolazi nekako ranije i nekako intenzivnije!
Ugodno me iznenadio ovdasnji obicaj da se jaslice po domovima, i svi bozicni ukrasi, postavljaju vec na samom pocetku Dosasca, cime se nekako jos vise i posebnije naglasava citava ta predbozina atmosfera i pravi smisao Bozica, i samog Dosasca!
Iscekivanje, dobrota, skromnost i siromastvo materijalnog, uz veliko bogatsvto duhovnog!
Cak se i nas "odbjegli" pater, jucer ipak pojavio, pa se, i uz vase molitve nadamo, da ce ostati s nama i citavo Dosasce, a mozda i dulje, ako se smijemo nadati...
A najprije me posebno ugodno i toplo, iznenadila dona Pepita (jedna gospodja volonterka, koja nam povremeno pomogne oko skole...), poslavsi mi na dar preko Maestre - sve Bozicne figurice! Tako da sada i u svojoj sobi imam i malog Isusa, i Josipa i Mariju, i andjela, i pastira, i 3 kralja, pa cak i vola i magarca - sve izradjeno na neki ekvadorski nacin, od nekakvog njihovog ukrasnog tijesta, jako simpaticno i slatko!
Image Hosted by ImageShack.us
Onda me i kod Saritine obitelji, ovaj vikend, docekao vec ukrasen bor,
Image Hosted by ImageShack.us

i krasna idilicna obiteljska bozicna atmosfera, uz adventsku veceru, u krugu njihovih rodjaka, kumova i prijatelja, koje vecinom vec sve poznajem s nasih ranijih druzenja i vikenda!

Image Hosted by ImageShack.us

A u povratku u nas centar - opet iznenadjenje - i tamo su u blagovaoni vec bile postavljene citave jaslice!
Image Hosted by ImageShack.us
A i velike pred skolom smo poceli pripremati, samo cekamo da obojimo sve figure do kraja, pa da nam se i one pridruze - u ovom nasem romanticnom iscekivanju, da se sve doista zive figurice, i idilicna atmosfera koju nam donosi bozansko Djetesce nastane i u nasim srcima!
Image Hosted by ImageShack.us
I na zalost, ovdje nema zornica - zapravo smo sretni ako imamo nedjeljnu sv. misu, pa nas vi tamo u domovini ukljucite i ponesite sa sobom, u nase hrvatske zornice!

Post je objavljen 02.12.2007. u 08:16 sati.