Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Press-list vezan za provjede stanara doma

Nakon što smo se u ranijim medijskim istupima solidalizirali sa stanarima Studentskog doma te ih pozvali na bojkot uplate stanarine, uputili smo zahtjev Senatu Sveučilišta u Zadru za ponovno razmatranje visine stanarine koja od rujna iznosi 300 kn. Ne samo da ta točka nije uvrštena u dnevni red Senata nego nismo dobili apsolutno nikakav odgovor od Sveučilišta. Stanari Studentskog doma uputili su svoj samostalni zahtjev uz potpisanu peticiju Senatu sa zahtjevom za ponovno razmatranje visine stanarine, međutim, ni zahtjev stanara nije uvršten u raspravu Senata.
Kako je osnovno demokratsko pravo svakog građanina u ovoj zemlji da se obrati izvršnoj vlasti (u studentskom slučaju to je Senat Sveučilišta) smatramo ovaj slučaj najgrubljim gaženjem studentskih prava. Osobno odgovornim smatramo rektora Sveučilišta u Zadru koji svojim bahatim ponašanjem zabranjuje studentima kontakt sa Senatom Sveučilišta. O navedenom događaju izvijestit ćemo nadležno ministarstvo kao i o cijeloj situaciji vezanoj za stanarinu u Studentskom domu.
Naš stav je i dalje isti po pitanju visine stanarine, studenti nisu dužni platiti stanarinu, jer je cijena smještaja u studentskom domu socijalna katagorija i ne smije biti podložna tržišnim promjenama cijena te se ne smije mijenjati bez šireg studentskog konsenzusa.
Nova peticija koju su stanari potpisali sadrži 182 potpisa studenata koji su odlučili pridržavati se naših uputa o bojkotu uplate. Napominjemo kako je situacija krajnje ozbiljna budući da studenti već dva mjeseca nisu platili stanarinu i neće je platiti pod ovim uvjetima, ukoliko dođe do izbacivanja neplatiša iz doma studenti će zauzeti dom.
Zbog nedavne zabrane rektora studentima da se obrate senatu, što smatramo ozbiljnim kršenjem studentskih prava najavljujemo prosvjedni skup ispred zgrade Rektorata za 05.prosinca, 2007. s početkom u 11h.

Post je objavljen 03.12.2007. u 10:30 sati.