Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aldaron

Marketing

...jučer, danas, sutra...

...i tak ti ja šečem po gradu, bez ikakvog ugrađenog cilja kuda, gdje, zašto i kako. Onak kulerski, s noge na nogu. I prolazim ja pokraj one muslimanske đamije, i puknem si u glavu neku ful dobru misao, kako ubiti sat vremena: pa kad sam već u blizini, zašto ne posjetiti mog kompića Dragana u ono njegvo ministarstvo neznanja i obrazovanja.
...i tak ti ja lagano penetriram u haustor od zgrade ministarstva, a kad ono neka gužva, neka zbrka, neka racija, neka pizdarija,... vidim ja neš čudno se događa, papiri lete po hodnicima, nose se ogromne kutije u koje se trpa sve čega se dočepaš. Neka ekipa zapalila vatricu pa kure neke dokumente. Neki lik iz nekog ureda se pokušava objesit za luster, i baš mu i nejde, pa reko: ti treba pomoć?, i pomognem jadnom čovjeku, a dobar neki lik. No, odem dalje, vidim neka hića, nekaj se događa. No ja se zaputim do glavnog ureda di moj kompić operira dok je trijezan.
"Oj, Drago, oć`mo na vo-pi??" pitam ja.
"Ma, kakvo jebeno pivo, kaj ne vidiš da sam do adamove jabučice u govnima!!" zdere se on na mene.
"Okej, okej, okej. Kaj se pjeniš odma." odvratim mu, onak muški.
"Ma sranje, lepi, sranje. Uzimaju mi mandat, pizda im materina. Pitanje je samo sati kad budu došli da me smjene. Zato ovi idijoti kure te papire, da se bar neki spase. Aj pričekaj sekundu, zove me vanjska." javi se na telefon, i počne se derat: "They`ve been taken away! They`ve been taken away!"
"Ko ti to bio?" pitam ja, jer mi je zvučalo ko ruski, pošto moj Dragan nikad nije znao baš s jezicima.
"Ma, kompić iz Australije. I na njega isto utječe moja smjena, pa mu vičem da su mi uzeli mandate."
Kad odjednom neki mali, slatki, čelavi službenik se zaleti u ured, sav mokar od znoja, i veli: "Šefe, imam jednu dobru i jednu lošu vijest, koju čete prvu?" pita on.
"Aj, daj mi prvo ovu dobru. Trebam sad jednu dobru vijest da me bar malo skulira, pošto mi ovi idijoti iz policije dolaze za koji sat da me smjene, mater im!!" izjada mi se kompić, na sav glas.
"Pa, gazda, ovak, dobra vijest je da je ministarstvo potpuno vaše još jedan dan." izjavi službenik, i nabaci neki debilni osmijeh.
"Pa to nije dobra vijest. Pa to je ODLIČNA vijest, pizda ti materina! Još imamo jedan cijeli dan. Ajd reci svima da idemo tu dole na pivu Kod Roze, ja častim. Ovo treba proslavit." sretan je, to se vidi. "A koja je onda ona loša vijest, mali?" pita on službenika.
"A, gazda, loše vijest je da vas, ovaj, tražim od jučer."




They`ve been taken away!
They`ve been taken away!


Post je objavljen 01.12.2007. u 10:38 sati.