Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amerikanac

Marketing

Sjetimo se onih najmanjih koji trebaju pomoc

U ove blagdanske dane trebali bi se sjetiti i onih medju nama koji se nisu rodili u djelovima svijeta ili u obiteljima koje bi im mogle osigurati blagodati modernog zivota u kojima uzivamo. Znam da ce neki reci kako se svijet ne moze mjenjati, ali ja vjerujem da pojedinci mogu i trebaju uciniti male korake kako bi pomogli suputnicima na planeti Zemlji koji su bili nesto losije srece.

Kako pomoci?
Children International je neprofitna humanitarna organizacija osnovana 1936. godine sa sjedistem u Kansas City-u. Trenutno se uz pomoc sponzora brinu o 324.000 najsiromasnije djece kroz 18 projekata u 11 razlicitih zemalja . Uz pomoc njihovih suradnika na terenu brinu se o zdravstvenom stanju djece, edukaciji i ostalim zivotnim potrebama. Projekte ostvariju preko sponzorstva, povezujuci potrebitu djecu s donatorima diljem svijeta koji mogu i zele pomoci.
Osim toga, organizacija radi i na poboljsanju uvjeta zivota njihovih sticenika gradnjom septickih jama, vodovoda, popravcima skola, nastambi i slicno.

Koliko kosta sponzorstvo djeteta mjesecno?
Minimalno sponozrstvo je 22 dolara mjesecno (oko 100-110 kuna). To je u mnogo slucajeva i vise nego pola ukupne mjesecne zarade njihovih roditelja. Naravno, uvjek mozete donirati extra za specijalne prigode kao sto su rodjendan, Bozic, Uskrs .

Kako se postaje sponzor?
Na njihovoj web stranici Children.org mozete naci osnovne podatke o djeci koja trebaju pomoc, njihovoj materijalnoj situaciji, uvjetima zivota i slicno. Odaberite one kojima zelite postati sponzor. Upisete vase osnovne podatke i broj kreditne kartice i prica je zavrsena. Nekoliko puta godisnje dobijate izvjestaje o stanju vasih sticenika kao i njihova osobna pisma, a jedan put godisnje i njihovu sliku. Vi im isto mozete poslati pisma ili ako hocete mozete ih i osobno posjetiti. Od extra donacija oni djeci kupe sto im treba u tom trenutku, od odjece, obuce i igracaka a na kraju vas i pismeno obavijeste na sto su ti novci utroseni.
Evo i njihova financijskog izvjestaja za 2006. godinu Klikni

Kakva su moja iskustva?
Ja sam se osobno ukljucio u program 2003. s jednim sticenikom, danas ih imam troje: jednu curicu u Equadoru te dva djecaka ( jednog u Boliviji i jednog na Filipinima). I ne mogu vam opisati koliko me obraduju njihova crtezi, pisma i slike, sretan sam jer sam im pomogao da krenu u skolu, da jednog dana budu malo sretniji i zive bolje. Novce koje potrosim na njih vjerojatno bih potrosio na tko zna koje gluposti i bezvezarije. Ovakomi se cini da bar malo mijenjam svijet u kojem zivim.

Vjerujem da ce ova prica potaknuti neke od vas da podarite radost ovih blagdana kojem nesretnom srcu diljem svijeta. Jer ....dobro je ciniti dobro.



Post je objavljen 30.11.2007. u 00:26 sati.