Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Ključ izbora drže manjine

«Ključ izbora drže manjine, a ne Friščić» rekao je na današnjoj konferenciji za novinare IDS- Damir Kajin. On smatra da bi se stranke nacionalnih manjina trebale izboriti za dvostruko pravo glasa u pregovorima, a HDZ po njegovom mišljenju na to nikada neće pristati. Stoga smatra da će lijevi centar sastaviti Vladu. U slučaju da manjine odustanu od dvostrukoga prava glasa i potpišu koalicijski sporazum s HDZ-om izdale bi svoj birački korpus i dodatno ga getoizirale, rekao je Kajin.

Prema njegovom mišljenju lijeva koalicija ne bi trebala dijeliti ministarska mjesta jer se na primjeru HSU-a vidjelo da se trgovina ne isplati, a između ostaloga takva trgovina bi upropastila državu.
Podržava predsjednika Mesića koji se drži ustava, a nedopustivim smatra HDZ-ove pozive na demonstracije i poručuje im da Hrvatska nije Ukrajna.
Smatra da će se mandatar vlade znati najkasnije do ponedjeljka.

Rekao je da će izborni pobjednik biti onaj tko uspije sastaviti vladu i dati premijera.
Komentirao je i IDS-ov izborni rezultat te je rekao da su se malo precijenili i da u urbanim sredinama nisu dovoljno djelovali, ipak zadovoljni su s rezultatom s obzirom na sve veću bipolarizaciju na političkoj sceni.


Post je objavljen 29.11.2007. u 13:21 sati.