Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Sanaderu, okani se ćorava posla!

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sazvao je konferenciju za novinare kako bi se obratio javnosti, ali i "zabrinutim biračima" koji ih "nazivaju od sinoć, cijelu noć i danas cijeli dan". Sanader im je poručio da će on sastavljati Vladu i da se nemaju zbog čega brinuti.

"HDZ je pobijedio sa prednošću od 10 mandata. A to su odlučili hrvatski birači", istaknuo je Sanader. Rekao je kako razumije razočaranost druge strane. "Okanite se ćorava posla i priznajte rezultate izbora", pozvao je Sanader.

Istaknuo je kako HDZ ne zanima trgovina kojom se može zamijeniti volja birača. "Trgovinom se ne može iz izbornog gubitnika postati pobjednik", napomenuo je Sanader. Ponovio je kako će HDZ sastaviti Vladu
.

U moru skandaloznih i ciničnih izjava, postupaka i poteza koje je Ivo Sanader godinama plasirao, od zgode do zgode, ova njegova večerašnja, o trgovini mandatima kojima se ne može mijenjati volja birača, se čini najciničnijom. Načelno točna izjava izgleda kao gruba provokacija građanima, kada ju izgovara čovjek, koji je osobno izdao naređenje svojim sljedbenicima diljem "lijepe naše" da kupuju, trguju, ucjenjuju i da osvajaju vlast gdje god to mogu i ne mogu, neovisno o rezultatima izbora. Desetine primjera ponašanja njegovih pasderana po našim lokalnim vukojebinama, gdje su ljudima mijenajalli prebivalište, batinali ih i hapsili, nosili kufere love za kupovine vijećnika, poklanjali mirovine, stanove, zemljišta i štošta drugo, ovu izjavu čine farsičnom.
Ovo svjedočim ja, koji sam predvodio pobjedničku koaliciju u gradu Sisku, koja je dobila podršku većine građana Siska, a njegovi puleni koji su se također takmičili, jasno su i nedvosmisleno dobili šupkartu. No, nakon skandaloznog nasilnog osvajanja gradske vijećnice, uz podršku Sanaderovog Palarića, ti isti puleni, drže vlast u gradu Sisku. A tako je to i diljem Hrvatske! Sanader je živi primjer i rodonačelnik prakse trgovanja i preobrazbe izbornih gubitnika u izborne pobjednike. Uostalom to je duga tradicija njegove stranke, koja "nije mogla dopustiti oporbenu situaciju u Zagrebu". Zato se sanaderu okani ćorava posla i ne drži nam, zaboga ,predavanje o političkom moralu i demokraciji!

Post je objavljen 26.11.2007. u 22:29 sati.