Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petarbasic

Marketing

Išli bi i dalje...

*Splitska riva, Sanader grmi: „Nitko ne smije hapsiti ikone Domovinskog rata!“ Dođe na vlast. Locira, uhiti i transferira. Gotovina u zatvoru....
*Na prošlim izborima svečano reče: čim dođe na vlast smanjit će PDV! PDV je i dalje isti, tako prikupljen višak podijelio je svojim ministrima i njihovim vozačima.
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!

*Svake godine plače HDZ-ova svita u Vukovaru. Dođe suđenje Vukovarskoj trojci. Dokazi tužiteljstva na sudu padaju ko kruške. Hrvatska Vlada ne reagira jer ne prati suđenje. Posljedica? Prema presudi u Hrvatskoj nije bilo agresije, nije ju napala JNA i na Ovčari nisu ubijeni civili. HDZ je iznenađen. Dok su oni pljačkali, promijenjena je hrvatska povijest.
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!

*Ministar Vukelić ode u „Brodosplit". Uzmu samo šest milijuna dolara. Svi krivi, samo Vukelić nije. Potpredsjednik vlade ode u „Sunčani Hvar". Pričaju o javno-privatnom partnerstvu koje to nije. Važno da su uzeli novce. Svi krivi, samo Polančec nije.
*U Karlovačkoj industriji mlijeka ima novaca. Ne ide tamo ministar gospodarstva nego pošalju drugog igrača. On ima firmu sa 20 000 kuna i dva zaposlena. Jedan je on, a drugi je fikus. On kupi KIM bez novaca. Lako njemu kad mu je vlast osigurala sve garancije. Svi krivi, samo Vukelić nije. Čobanković se preznoji kad mu spomenu rodbinu. Kako i ne bi kad je na njih kupio stotine hektara zemljišta. Obiteljsko stablo naglo mu se obogatilo. Sestra mu je direktorica u Croatia banci i zadužena za kredite u poljoprivredi. Sve je u obitelji. Prijateljima i stranačkim podobnicina sve. Ostalim građanima ništa.
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!
*Iza natječaja za obnovu cesta ima para. Ministar Kalmeta je zauzet pa šalje vozača. Ne daju mu pare. Zaprijete nekom čovjeku da će izgubiti cijelu obitelj ako ne da 500 tisuća. Čovjek ih prijavi. Svi krivi, čak i vozač. Samo Kalmeta nije.
*U Hrvatskom fondu za privatizaciju ima novaca u vrećama. Prodali su Plivu (na tajnoj večeri u Veroni), prodali su T-com (građani morali platiti ono što su sami gradili!), prodali su INA-u (u bescijenje, u trenucima kad podivljale cijene nafte vuku cijene naftnih kompanija u nebo). U Fond treba poslati više ministara. Idu Polančec, Šuki, Kalmi, Čobi i Vuki. Lova se razvlači na sve strane. Saznalo se. Ide „Maestro". Svi krivi, samo ministri nisu?
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!
*Sočković trebao love za gradske izbore u Brodu. Otišao u Zavod za javno zdravstvo i tražio od ravnateljice okrugli milijun kuna. Žena mu nije dala. Smijenio ju je u roku od 5 dana (premda je Zavod vodila poput najbolje menadžerice ostvarujući godišnji profit za tu javnu ustanovu, a usput je baš postala i doktor znanosti). Postavio na čelo čovjeka koji je upravo završio faks, ali ima zato pravu partijsku knjižicu. Novi ravnatelj odmah potpisuje da su radovi na novoj zgradi Zavoda poskupili za neokruglih milijun i pol kuna! Pa mora čovjek nešto uzeti i za sebe a ne samo za HDZ?
*Sočko i bivši seljak i župan Dorić (koji se tek prije mjesec dana sjetio da je oduvijek ‘adezeovac) uložili su u firmu za osjemenjavanje bikova iz županijskog proračuna preko 10 milijuna kuna. Zatim su tu firmu za 4 milijuna(!) prodali privatnoj tvrtki s par zaposlenih! Ako je i za osjemenjivanje, nisu nas baš trebali tako dobro “izj...bati”! Par dana nakon toga stigao je Sočki novi Passat. Da mu se nađe... Za kavicu!
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!

*Mato Bilonjić bio portir u Derventi. Otišao u rat, naglo postao general. Od generala gradonačelnik u Okučanima. Priča se da je po ulasku u Okučane nakon Bljeska htio uzeti za sebe najveću kuću. Jedva su ga nekako odgovorili, jer je to bila zgrada škole. Bio je uspješan načelnik. Volio je slušati narodnjake, osobito onu “celo selo šmrče belo”. Napravi najveći disko u Slavoniji, zatim još jedan. Sve od naše love!
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!

Valjda će se i normalni hadezeovci uhvatiti za glavu i shvatiti kud nas vode takva “ostvarenja”?
Javnost se pita što Sanader radi. Gleda čovjek na svoje satove. Svaki skuplji od manjeg stana. Otkud mu novci? Pa nisu mu trebali. Darovali su mu ih Žuki, Šuki, Vuki i drugi dečki. Zaslužio je, imaju momci nekoliko milijardi razloga da mu budu zahvalni.
Tako HDZ ostvaruje. Išli bi oni i dalje!!!
Sanader svakog dana 1.481 put na radijima i 2.618 puta na televizijama govori: „Ostvareno. Idemo dalje!" Najstrašniji je na kraju TV spota. Čovjek lijepo kaže: „Ipak, ima još jako puno posla. Idemo dalje!"
Bojimo se i pomisliti što su Sanader i njegovi ministri i saborski zastupnici još u stanju “ostvariti”!?

Svi šute, a mi zato govorimo.
GRAĐANI SE NE SMIJU BOJATI VLASTI!
Kad se građani boje vlasti to je put u tiraniju.
Kad se vlast boji građana to je sloboda i demokracija.
I zato građani na izborima mijenjaju lošu vlast!

LISTA BROJ 5. ZA PRAVEDNU HRVATSKU!


Post je objavljen 25.11.2007. u 15:48 sati.