Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supertajni

Marketing

Ruska braća zahvaljuju

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
I Lenjin bi danas bio sretan

Gledao sam utakmicu koju je igrala hrvatska nogometna reprezentacija. A danas, sve vijesti njemačkih i švicarskih TV postaja bruje o toj utakmici.

Kažu da u Velikoj Britaniji vlada muk, razočaranje i očaj. Smijenili su i trenera. Englezi doživljavaju ovaj poraz kao nacionalnu sramotu. Da su ih pobijedili Nijemci, Španjolci ili Talijani, ajde, možda ne bi bili tako žalosni. Ali od male Hrvatske, to je i onim najdobronamjernijima previše. Kažu Švicarci u vijestima da je ovo prvi puta nakon 25 godina da Engleska reprezentacija neće sudjelovati na Europskom prvenstvu.

Njemačke TV postaje analizirale su igru hrvatske reprezentacije i na široko tumačili što je sve engleski izbornik krivo učinio. U svakim vijestima pokazana su sva tri gola hrvatske reprezentacije kao školski primjer kako treba igrati. Drago mi je što smo bar u nečemu primjer.

S druge strane Švicarci javljaju o oduševljenju u „majčici Rusiji“. Kažu da su moskovske novine na naslovnim stranicama, velikim slovima, donijele na latinici i na hrvatskom naslove poput „Hvala Hrvatska“ ili „Hvala slavenska braćo“ (ako sam dobro upamtio).

Dakle, onu zemlju u kojoj su donedavno neki gledali boga a mi neki đavla, današnja Hrvatska je usrećila. Da li će se to vidjeti i u nekim konkretnim izrazima zahvalnosti (recimo pomoć oko hapšenja Kadijevića, Mladića i Karađića) to ćemo tek vidjeti. A do onda crveno Carstvo slavi i nas i sebe.

P.S. Interesantno, a u repki ima, navodno, najviše hadezeovaca.

Post je objavljen 22.11.2007. u 17:59 sati.