Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Uoči Dana zahvalnosti


I tako sam ja najozbiljnije zamišljala da ću da spremam pitu i kiflice za sutrašnji put dok se nisam mrtva umorna vratila s posla i shvatila nekoliko stvari:

- 2007. je i ja živim u Americi. To znači da sve može da se kupi u radnji i da će verovatno biti bolje nego bilo šta što ja smućkam. Osim plazma torte, naravno.

- Ako ličim na majku u licu i glavi, ne znači da treba tako i da se ponašam ponajviše zato što ja takve kiflice kakve pravi moja mama ne mogu proizvesti sve i da se prethodno pomolim Bogu i svim svetim. Pri tom, ja ni nemam decu, što da se mučim?

- Kad se Englezi ne plasiraju za nešto u fudbalu, ispadne opasna tragedija i usledi mnogo raznih analiza. Ovo sam shvatila isto kad sam došla s posla pa stavljam na spisak iako nema veze sa prve dve stavke. To, a i lepo je shvatiti tri stvari umesto dve. Dokazano radi. Ako nekog nešto treba da naučite, uvek idite na tri poente. Ili dve. Ali nikako četiri ili više, nema smisla.

Danas je Aranđelovdan po srpskom pravoslavnom kalendaru a takođe šesta godišnjica mog boravka u simpatičnom Los Anđelesu i, ako sam dosad imala nekih dilema, danas više nemam: dolazak ovde je samo napravio veliku pometnju i haos u životu mome a i još nekih ljudi, bio je posledica nepromišljene, bandoglave odluke, i mogu sad samo da se slikam za uspomenu pošto sam tako majstorski zeznula stvar. Ali šta je tu je, nije sve tako crno, sutra ujutro pravac Yosemite a potom i San Francisko (omg, omg, kako me sama ta misao usrećuje), bez kiflica i domaće pite ali sa nekim sendvičima koje odoh sad da napravim na brzinu. Imam neke super fensi plastične kutije za sendviče sa nekim zelenoplavim gelom po dnu, pa se to sve gurne u zamrzivač i onda ta činija-kutija bude hladna kao mini frižider. To je neka napredna tehnologija.

Dakle danas je Aranđelovdan, sutra Dan zahvalnosti, a prekosutra Crni petak. To je dan kad se u Americi najviše kupuje. Radnje se otvaraju u 4 sata ujutro. Pročitajte to još jednom - 4 sata ujutro as in pre zore, pre nego što svane. Black Friday. Dan koji pokazjue kako stvari stoje u zemlji i koliko će se robe prodati. Mnogo važno. Make it or break it za trgovinsku branšu. Ja ću za to vreme odmeravati džinovske sekvoje. Slikaću ih. Sa sobom nosim torbu prepunu kojekakvih neophodnih kozmetičkih proizvoda, foto aparat i kompjuter. Meni kuća ne treba.

Ta-ta.Post je objavljen 22.11.2007. u 08:24 sati.