Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Nutricionizam u pasje populacije

Nedavno sam imao prilike prisustvovati seminaru na kojem se govorilo o pristupu prehrani pasa...seminar je organizirala tvrtka DDL ZAGREB kao zastupnik ROYAL CANIN proizvoda.
Naglasak čitavog seminara bio je na važnosti pravilne prehrane kod pasa odnosno na iznimnoj važnosti prehrane kod pasa u fazi dobivanja podmladka.
Bilo je to jedno vrlo poučno iskustvo i samo su se potvrdila moja razmišljanja koliko je zapravo teško samostalno pripremati hranu za psa...smatram da bi takav način hranjenja bio najkvalitetniji za psa, ali bio bi potreban izniman angažman oko prikupljanja znanja i detaljnih informacija o pravilnom unosu i količini unesenih nutrijenata u prehrani psa te iznimno puno predanosti, a i vremena, uz odabir kvalitetnih namirnica...zbog toga i postoje tvrtke koje se bave proizvodnjom hrane za pse u koju su uvršteni svi potrebni nutrijenti u pravilnim količinama potrebni za razvoj psa u pojedinim fazama. Posebno je sve to bitno kod dobivanja podmladka pa postoje i vrste hrana za pse koje kujama koje se pripremaju imati leglo, odnosno koje imaju leglo, pružaju sve potrebno za zdravo i dobro nošenje, donošenje na svijet i razvoj štenaca. Kako je to bilo dobro objašnjeno...pravilna prehrana u organizam dovodi sve ono potrebno da bi se kvalitetan genetski materijal kvalitetno prenio na štence. To vam je ono da štenci na kraju budu onako slatki mali dobri dragi pametni.
U razgovoru sa ostalim sudionicima seminara raspravljalo se o nutricionizmu pasa a ponajviše o količinama pojedinih nutrijenata u prehrani...svako je imao neko svoje razmišljanje, ali nekako se na kraju došlo do toga da je kod kupnje gotove hrane za psa najbitnije od svega znati da ono što je deklarirano kao sastojak stvarno i postoji u onoj vreći koju kupimo...kod kvalitetnih proizvođača hrana za pse sastojci su uglavnom prilagođeni razvoju pojedinih pasmina u određenoj životnoj dobi, barem prema onome što je deklarirano na pakiranjima te hrane, pa ono što pravi razliku između pojedinih proizvođača jest baš to odstupanje između deklariranih sastojaka i onoga što se stvarno nalazi u tom pakiranju hrane.
Sa više strana dobio sam informaciju da ROYAL CANIN ima iznimno malo odstupanje između deklariranog i stvarno dobivenog...uz to moje malo ludo pseto hrani se tom hranom od početka i nikada nije bilo problema u probavi, ili razvoju psa...tako da...ja sam odabrao i dalje psa hraniti hranom istoga proizvođača.
Ovim tekstom želio sam naglasiti važnost pravilnog pristupa prehrani psa i važnost pravilnog odabira proizvođača i vrste hrane koju nudimo svome ljubimcu...nikako nisam želio nametati ROYAL CANIN kao najbolje rješenje...na svakome vlasniku psa je da se sam potrudi prikupiti dovoljno informacija i donijeti odluku o načinu hranjenja svoga psa.
Nek je svima u slast!njamisretan


Post je objavljen 21.11.2007. u 10:59 sati.