Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izbori2007

Marketing

HRT blogeru odbio emitirati spot o Sanaderovim lažima

Reklamni spot Pollitike.com koju je pokrenuo jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera Mrak (bivši mracniblog.blog.hr), u kojem ismijava laži premijera Ive Sanadera, odbila je emitirati Hrvatska televizija, a HRT odbija i dati pismenu odbijenicu o razlozima zašto odbija emitiranje reklame. Spot je bio predviđen za emitiranje u ponedjeljak 19. studenog navečer u tzv. prime time terminu.

Tijekom ponedjeljka popodne Mrak je obaviješten da je marketing HRT-a odbio pustiti reklamu u program i zatražio ocjenu etičkog povjerenstva HRT-a, a ovo je pak odbilo emitirati spot.

Neobično je međutim da se HRT odbija pismeno očitovati zašto odbija emitirati reklamu, pa, kako tvrdi Mrak, HRT mu na taj način odbija pravo na žalbu.

„Smiješno je i nevjerojatno da je HRT ustuknuo pred TV spotom kojeg plaća jedan poluanonimni bloger. Ovo nije spot političke stranke, nije spot koji promovira bilo koju opciju - to je spot koji je napravljen da bude provokativan, pobudi pozornost, natjera ljude da mučnu glavom i ako je ikako moguće, posjete pollitika.com“, navodi razloge za emitiranje spota Mrak na blogu Pollitika.com.

Spot možete pogledati ovdje.

Stižu i reakcije blogera: CNN blog, Gnews tjednik, Zvone Radikalni, Kemik, Djuro21, Cerovac, Tyche, Ipanema, Radical element...

Post je objavljen 21.11.2007. u 10:20 sati.