Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutmarketing

Marketing

Iskrenost u reklami ili ne?

Oral-B ipak gubi bitku protiv braće Gric i Grec!


Evo da s vama podijelim jedno razmišljanje o reklami koju sam danas uhvatio na TV-u.

U reklami se pojavljuje podijeljen ekran gdje s jedne strane netko četka li ga četka zube "staromodnom" generičkom četkicom dok s desne strane ekrana neki high-tech i higijanski osviješten tip lagano i pomno svoje zube prelazi najnovijom Oral-B električnom četkicom za zube. S lijeve strane ovaj jadnik koji će i nakon ove reklame ostati pri svojoj dobroj staroj, po dizajnu vjerojatno originalnoj Nivetinoj* kefici* ;) i nakon duuugog četkanja imati će naslage "dreka" uz korjen zuba, a ova Oral-B faca imati će biserno bijele zube. I sad bi pomislili "dobro i što sad stim?" Jel' tako? E pa radi se o detaljima. Naime, ako bolje pogledate i tu desnu stranu s tim bisernim zubima, vidjeti ćete da i na njima nakon detaljnog kruženja električnom četkicom još uvijek ostaju, istina vrlo male, naslage ručka, vina, kolača... Oral-B je pokušao igrati na kartu iskrenosti u reklami za četkicu za zube.

Hmmm, pretpostavljam da svi mi dobro znamo da koliko god četkali ne možemo do kraja ukloniti sve bakterije i druge stanovnike zuba pa čemu onda u reklami, koja nas treba potaći da u trgovini prepunoj razno-raznih četkica slične kvalitete posegnemo baš za tom Četkicom, priznati da niti ona nije 100% učinkovita?

Javno priznanje da ni vaš proizvod ne će pomoći u dobivanju najčišćih zuba nikako ne može pomoći prodaji. Malo laži kupac ipak tolerira, ako mu u ovom slučaju one pomažu da si ispriča priču o osobi s najlijepšim osmjehom na svijetu.

Još jednom da ponovimo za društvo iz Brauna i Oral-B-a: Svi marketinški stručnjaci su lažljivci! (s pokrićem naravno)

* Niveta - tvornica raznih četki za kućanstvo iz Osijeka
* kefica - tako je moja omama znala reći za četkicu za zube. Na žalost sličnu je riječ koristila za onu četku koja stoji pored WC-školjke, pa među nama taj izraz nije nikada zaživio u praxi ... i sad bi ona rekla da sam baš "eklhaftan". A bila je zbilja super baka :)


Post je objavljen 20.11.2007. u 21:22 sati.