Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Prvi snijeg

Možete samo zamisliti malog ludog psa kada je skužio da nešto nepoznato pada s neba. Još dok smo se vozili u autu kroz prozor svog prtljažnika mali ludi pas netremice je gledao u pahulje koje su nježno padale na prozore automobila.
Izvrsno...pada snijeg i to jako...vjerojatno na šetnici koju sam danas izabrao neće biti nikoga...to i želimo...samo mali pas i ja i snježna mećava.
Kada smo izašli iz auta mali pas je toliko uzbuđen da mu se na tijelu može vidjeti kako mu je svaki mišić zapet kao puška. Otpuštam povodnik i puštam malog psa u jurnjavu...ih koje je to ludilo...gore dolje s njuškom ruje mali pas po snijegu pa skače u zrak i hvata pahulje pa opet juriš gore dolje pa počne sa sve četiri šape poskakivati u zrak i na kraju sav sretan dođe do mene i poziva me u šetnju...ajmo gazda, idemo vidjeti šta još ima od ovoga ludila.
Krećemo dalje kroz snježnu mećavu...sve je pusto...sve je bijelo...jedini zvuk je škripanje snijega pod cipelama i nježno milovanje pahulja po mojoj kabanici...baš prava idila...osjećam se robinzonski. Uživam u snijegu koji mi nošen vjetrom šiba u lice...osjećam se zdravo...a mali pas i dalje juri i njuškom gura snijeg i s vremena na vrijeme zagrabi snijeg u usta i čudi se kako je ta hrpa koju je zagrabio nestala na toplini njegovog jezika. Dok me pas tako zbunjeno gleda napravim grudu i bacim ju lagano prema psu...pseto odskoči u stranu i počne veselo poskakivati lijevo desno kao da me izaziva na grudanje. OK mali pas, igra je prihvaćena...radim grude i bacam ih prema psu...pas se izmiče i čitavo vrijeme veselo skače oko mene pa onda jednu grudu uhvati ustima pa ga pogodim u njuškicu i počne se otresati ali odmah ponovno juriša prema meni i traži da ga nabacujem grudama...a ludi zaigrani pas.
Krećemo dalje u šetnju i skupa se opuštamo u ovoj idili...ja šetam i uživam u hladnoći i snijegu (lako uživati ovako zabundan), a mali pas trčkara njuška i istražuje svaki pedalj snježnog pokrivača koji mu je sakrio livadu i šumu pobojao u bijelo.
Nakon malo mirne šetnje dolazi red da gazda isproba koliko daleko može baciti grudu...super ti je ta igra gazda...bacam grude u dalj, a ludi pas juri za njima i kada dostigne do mjesta gdje je gruda pala uvalja se u snijeg koliko je dug i širok.
Na povratku prema autu skužili smo još jednu super fora igru na snijegu...gazda nogama baca snijeg u zrak, a mali ludi pas hvata zubima u zrak bačene krpe snijega i bježi kada mu snijeg padne na glavicu.
Mokri, umorni i sad već pomalo smrznuti krećemo prema kući...tamo nas čeka gazdarica sa toplim čajem za svog dragog i sa toplim jastukom za umorno ludo pseto.


Post je objavljen 19.11.2007. u 07:53 sati.