Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paix

Marketing

Prvi božićni post (prvi od mnogih... možda...)

Image Hosted by ImageShack.us

Približava se početak prosinca. Danas je čak pao i prvi snijeg. Polako osjećam onu maniju, onaj osjećaj- Božić. Ja ga OBOŽAVAM. Sad će mi ljudi reći da je Božić postao samo marketinški trik s ciljem da tržište izvuće čim više love od potrošača. ALI.. ja na to samo odmahujem glavom: ''Grinchevi jedni, nećete meni ukrasti Božić.''

Sva zatreperim već kod prve pojave božićnih ukrasa na ulicama. Prekjučer sam stavila prvu božićnu pjesmu u mp3 player- David Bowie & Bing Crosby - Little Drummer Boy. Ekastaza. Takav je osjećaj hodati ulicom slušajući tu pjesmu.

Što volim u kod ovog doba u godini:
Već spomenute božićne ukrase, snijeg i božićne lampice, ukrašavanje drvca, kupovanje poklona (obožavam to i vec sam smislila što ću kome kupiti).
Volim posebno izdanje Milke s cimetom i Kraševih kolačića s cimetom.
Volim čaj s blagdanskim okusima (jabuka, cimet, rum).
Volim što su tad praznici (čak i za nas studente).
Volim što je prije Božića sv. Nikola i uživam kad pomislim na reakciju svog malog nećaka kad vidi što je našao u čizmici.
Volim što je tad i njegov prvi rođendan.
Volim paliti svijeće na adventskom vjenčiću.
Volim s obitelji po snijegu gaziti na ponoćku i naguravati se sa mlađim bratom (koji je doduše sad dvostruko viši i jači od mene).
Volim što ću dio blagdana provesti s dragim.


I znate što?
Možda Božić jest postao komercijalni blagdan, ali mene usrećuje i nemam osjećaj da je to nešto umjetno. Da, Djeda Mraza je izmislila Coca-Cola, tvornice hranom nas zanimljivim božićnim reklamama tjeraju da kupujemo njihove proizvode… i svjesna sam ja svega toga. Ali ja pritom uživam i zato se ne osjećam oštećenom ili žrtvom marketinga. Štedim novac i onda ga potrošim na druge, a i sebi priuštim poneku sitnicu. Taj mjesec dana mi je najbolji dio godine i ne dopuštam da mi itko s*** po božićnom duhu. Ja ga dobijem već krajem studenog i do kraja godine sam u oblacima.

Sad se ispričavam, idem tražiti božićni wallpaper…. A onda možda pošeljm prijeteće pismo HTV-u, RTL-u i Novi i pitam ih hoće li prikazati Božićnu priču s Jamesom Stewartom… Sam u Kući trilogija (?) mi već izaziva alergiju..



Post je objavljen 17.11.2007. u 17:38 sati.