Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Veličanstven skup Hrvatske demokratske zajednice u Pitomači

zelja


Pred mnoštvom simpatizera i članova Hrvatske demokratske zajednice, jučer je u Pitomači održan središnji izborni skup HDZ-a za općinu Pitomača.
U ime domaćina, skupu se prvi obratio predsjednik općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. «Hrvatska demokratska zajednica jedina je snaga koja zna, može i hoće našu općinu, našu Podravinu i Slavoniju učiniti zelenom oazom življenja po volji i mjeri njenih žitelja. Da znamo i hoćemo pokazali smo u proteklih 9 mjeseci, pokazujemo to i danas, a pokazat ćemo i sutra» - naglasio je pitomački načelnik.
Ivica Kirin
Skupu se zatim obratila predsjednica mladeži HDZ-a Voćina i kandidatkinja na listi HDZ-a IV. izborne jedinice Tajana Dorić koja se ponajprije obratila mladima i naglasila kako je ovo pravo vrijeme da pokažu koliko vole svoju stranku i da stvarno mogu biti ponosni na sve dužnosnike i predsjednika dr. Ivu Sanadera.
Predsjednik gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš istaknuo je kako je najbolja investicija u budućnost, investicija u obrazovanje.
- «Uvažavajući tu činjenicu, hrvatska vlada je povećala ulaganja u hrvatsko školstvo za 40%, uveden je niz poticajnih mjera kao što su besplatni udžbenici, prijevoz i smještaj u studentskim domovima. Planira se uvođenje novog pedagoškog standarda, izgradnja sveučilišnih kampusa – rekao je kandidat na listi Hrvatske demokratske zajednice IV. Izborne jedinice. Nazočnima se zatim obratila i saborska zastupnica, Nevenka Majdenić, zastupnica u Hrvatskom saboru koja je obećala da će vlada HDZ-a i dalje povećavati socijalna prava i nastaviti pronatalitetnu politiku.
Dopredsjednik županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i ministar obrane Berislav Rončević u obraćanju skupu naglasio je da novih 129.000 radnih mjesta u ovom mandatu samo je početak, idemo dalje, dok god ima mladih nezaposlenih ljudi u Republici Hrvatskoj. «Mi nudimo rješenja, mi nudimo program koji je provjeren i dokazan u prethodnom razdoblju.» dodao je Berislav Rončević.
Vladimir Šeks
Županijski dopredsjednik i predsjednik gradskog odbora Virovitice te ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sljedeći se obratio okupljenima. «Glas za HDZ je glas za naše projekte. Izlazimo čista obraza i srca pred vas i kažemo samo jedno; da pobijedimo zajedno, da zajedno ostvarimo ono što će sigurno garantirati rješavanje svih problema- naglasio je na kraju svog obraćanja ministar Kirin.
Nazočnima su se obratili i ostali kandidati sa liste HDZ-a IV izborne jedinice Miroslav Škoro i Dragan Kovačević, predsjednik gradske organizacije Osijeka grada HDZ-a te Tomislav Ivić, predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije i državni tajnik u Vladi RH.
Okupljenima u društvenom domu u Pitomači obratio se i predsjednik ŽO Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRE RH Josip Đakić. –« Učinili smo bitne napore, otvorili smo 15 poduzetničkih zona na području županije i nastavljamo dalje, idemo dalje sa projektima u školstvu. Kao što smo i u proteklom razdoblju na području županije sagradili 350 km vodovodnih, kanalizacijskih i plinofikacijskih mreža, idemo dalje izgrađivati bolji , ljepši i bogatiji život naših građana.»
Miroslav Škoro
Na kraju skupa, okupljene je pozdravio i predsjednik Hrvatskog sabora i član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Vladimir Šeks. «Za četiri godine mandata HDZ-ove vlade, Hrvatska je pokrenuta. Ostvareni su oni pomaci koji su doveli Hrvatsku na prag Europske unije i NATO-a. Nikada u ovih 15 godina stopa rasta u Hrvatskoj nije bila 7% koliko je uz zadnjih pola godine. Nikada u zadnjih 15 godina, stopa nezaposlenih nije spala na anketnih 12 % i na taj način povećanjem zaposlenosti, Hrvatska se postupnoj rješava onog najtežeg problema, a u idućem mandatu vlade, u programu HDZ-a stoji da ćemo nezaposlenosti smanjiti na 7%. Hrvatska je stopom gospodarskog rasta pokrenuta u pravcu danjih gospodarskih aktivnosti, povećanja industrijske proizvodnje i povećanja standarda hrvatskih građana. Sa punom odgovornošću i ponosni sa rezultatima Hrvatske vlade, očekujemo da nam povjerenje bude ponovno iskazano na predstojećim izborima.»- rekao je na kraju Vladimir Šeks.
izvor:HDZvpž

Post je objavljen 14.11.2007. u 19:13 sati.