Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Ljudi...mjesta... dogadaji...

Kako smo u iščekivanju dolaska hrvatske ekipe pređvodene Provincijalom don Ivanom, odlučili smo se javiti i napisati sva događana u prethodnim tjedanima!!!

Koliko je bilo događaja ne znam otkud početi....
Proslavili smo don Carlov rođendan i to jaaaaako svečano. Zabava je dosegla vrhunac kad je dobio ogromnu kutiju u kojoj je bio poklon. Naime kako mu je pukla sjedalica u uredu odlučili smo mu kupiti novu.... Oduševljenju nije bilo kraja. Ne treba napominjati da pjesme i šale nije nedostajalo. Večer smo zaključili molitvom u kojoj nas je pozvao da molimo za njega jer mu je to kao i svima potrebno. Maestro je iznimna osoba i zbilja teško je opisati rijecima. Svi koji su prošli godinu novicijata s njim znaju o čemu pričamo....

Drugi događaj koji nas je malo "uznemirio" je odlazak kući jednog lombardijskog novaka. Kako je novicijat i vrijeme u kojima se treba osluškivati Božiji poziv i početak življenja redovničkog načina života, neki se možda i ne pronalaze u tome. Tako je bilo i s našim donedavnim sustanarom koji je, na Maestrovu preporuku, žavrsio svoj salezijanski put te jučer i otišao.

U međuvremenu smo zapalili i drugu svijeću na našem godišnjem svijećanjaku.
Nadam se da ćemo video uspijeti postaviti na web. Mjesečnu duhovnu obnovu održao je don Testa, Provincijal u dva navrata u ovim krajevima....Trenutno je ravnatelj Teološkog fakulteta u Torinu.

Naš pastoralni rad se odvija u biskupiji te smo pretpošli vikend bili u Briccherasiu gdje smo imali "Dane poziva" na kojem je sudjelovao lijep broj mladih. U prošlu subotu smo bili u Bibbiani gdje smo imali klanjanje koje je bilo izvrsno posjećeno. Velika crkva je bila prepuna mladih s kojima smo kasnije bili na karaokama. Zabava je potrajala do ponoći te smo se kući vratili malo prije jedan sat. pjeva

Održali smo krizni štab. Ima pozitivnih zaključaka. Nadamo se da će ući u praksu. Vi budite kritičari zaključaka.

Slike koje ocrtavaju sve ove događaje su >OVDJE<

Post je objavljen 13.11.2007. u 18:01 sati.