Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

LJEVICA HRVATSKE - LJEVICA




LJEVICA HRVATSKE - LJEVICA
------------------------------------------


Drugarice i drugovi !
Opće stanje hrvatskog društva je krajnje zabrinjavajuće- Iako je postignut napredak u ostvarenju elementarnih ljudskih prava, zemlja se i sad - desetljeće nakon rata- nije potpuno stabilizirala.
Građani Republike Hrvatske ne uživaju sigurnost. Zločini i nepravda su vidljivi na svakom koraku. Hrvatsko društvo obilježavaju goleme socijalne razlike između malog broja krajnje bogatih i mnoštva koji žive u bijedi.
Politiku i ekonomiju, banke i poduzeća vode oni koji su nas doveli u sadašnju situaciju. Što je najgore, trećesiječanjska vlada nije u doba svoje vladavine niti pokušala izvršiti reviziju kriminalne pretvorbe, što je u osnovi svih nepravdi, budući da silne kapitale nisu stekli samo sposobni poduzetnici, nego - često - varalice i banditi u dosluhu s korumpiranom vlašću.
Cilj Ljevice Hrvatske je zaustaviti politički i ekonomski krah te ogoliti i razotkriti sve saučesnike u trajnoj pljački Hrvatske, slomiti kičmu korupciji, kriminalu, nepotizmu i nemoralu te stvoriti uvjete za rad i dostojanstven život svih građana.
Razgovarali smo s mnogim političkim aktivistima ljevice, novinarima, stručnjacima te uspješnim poduzetnicima lijevog usmjerenja. Prvo što smo zaključili jest da nam treba jedinstvo. Potrebno je da se povežemo i pokrenemo najšire okupljanje budući da će nam jedino širok društveni pokret lijevih i modernih emancipatorskih snaga donijeti uspjeh i promjene u zemlji.
Moramo napustiti tradicionalni politički okvir djelovanja birokratiziranih stranaka s kojima, u nedemokratskom duhu bližem prošlosti no budućnosti, dominiraju potrošeni kvazisocijalistički i kvazidomoljubni karizmatici.
Interes hrvatskih građana su dostojanstvo, socijalna sigurnost, red i Pravda.
Pozivamo sve građane Republike Hrvatske lijevog opredjeljenja, stranke, inicijative i pokrete da nam se pridruže u zajedničkoj borbi za bolje sutra.

LJEVICA


----------------------------------------------------


Koalicija - Ljevica Hrvatske - predala liste za svih 10 izbornih jedinica
01.11.07 u 09:11, tema: Istra

Pula, 1. studenog 2007. - Koalicija stranaka pod nazivom Ljevica Hrvatske - Istarski socijaldemokratski forum - SRP - Hrvatski socijaldemokrati jučer su Državnom izbornom povjerenstvu predali kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Zanimljivo da je Ljevica Hrvatske predala liste za svih deset izbornih jedinica u RH izuzev liste za dijasporu.

Ovo je prvi puta da udružena Ljevica a ujedno i stranke koje čine ovu koliciju ISDF, Hrvatski Socijaldemokrati te SRP izlaze na sve izborne jedinice.

Postoji velika mogućnost da zbog nezadovoljstva birača te bezličnosti politike HDZ-a te SDP-a „male“ stranke“ dođu do značajnog broja glasova te na taj način pokušaju stvoriti protutežu u Saboru.



Lista za VIII izbornu jedinicu:



1. Vladimir Bebić

2. Livio Bolković

3. Irene Gregorović-Filipčić

4. Bruno Langer

5. Antonija Manestar

6. Marijana Racan

7. Rade Babić

8. Vladimir Gašparini

9. Halil Golubović

10. Dragan Sokolović

11. Mladenka Marin

12. Milan Čubrić

13. Borivoj Bukva

14. Luciano Delbianco

---------------------------------------------


Novi List od srijede 07. studenog 2007. godine, na stranici 11. pise: iscitavanje izbornih lista za 8.
jedinicu nudi niz zanimljivosti i bizarnosti iz biografija kandidata. tako izmedju ostalog u tekstu spominje... .... ali zato na drugim listama ima i pjevaca, pisaca i pjesnika. Na listi Ljevice Hrvatske i ISDF-a je tako frontmen Atomskog sklonista Bruno Langer, na istoj listi je haiku-pjesnik
Borivoj Bukva, dok je na listi....

Prema tome dragi moji blog suradnici, ako ste simpatizeri Vladimira Bebica i moje malenkosti, molim Vas zaokruzite s Bebiceve liste pod br. 13. Borivoja Bukvu.

Sve Vas vole Vasi drugari Bebic Vladimir i Borivoj Bukva






Borivoj Bukva i Vladimir Bebic, snimljeno 1997. godine
Foto: Vesna Bukva



U Rijeci, 14.11.2007. godine Borivoj Bukva







Post je objavljen 13.11.2007. u 14:35 sati.