Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

BJEŽI ŠTO DALJE ODAVDE

Hmm, pitate se zašto vas tjeram? (hahahaha), e pa odgovor na to znaju Trsaćani koji su ovaj vikend bili na duhovnoj obnovi u Labinu, točnije u Skitači, oko 30 km udaljeno od Labina. Odmah na početku, na odlasku iz Rijeke, se moglo vidjeti da će to biti posebna duhovna obnova. Naime bus koji je vozio za Labin, kasnio je dobrih sat i pol.. Al' ajde, napokon kada smo sjeli u bus ponadali smo se i poveselili da ćemo ubrzo doći u toplu i suhu kučicu, no tu smo se grdno prevarili! Naše čekanje, bolje rečeno smrzavanje se i dalje nastavilo! Anđelića, koji je išao s autom, čekali smo još sat vremena! Mnogi bi poludili čekajući tako nekoga, no mi smo, kako to obično biva kod framaša, počeli pjevat i tražiti načine kako da se zgrijemo! Hladnoću i svo ono čekanje smo zaboravili, čim smo ugledali našeg Anđelića i onaj super moćni auto! Zašto smo zaboravili na hladnoću? E, pa ovako, nas 11 plus sve stvari, sve vreće utrpali smo se u taj super moćni auto.. Ne vjerujete mi, e pa vidit ćete slike! Uglavnom, da nastavim... I napokon došli smo na mjesto radnje, gdje su nas čekali fra Nenad wave i još 7 framašica! Lijepo su nam zgrijali kućicu! Nakon što smo se smjestili imali smo u obližnjoj crkvici večernju molitvu a nakon toga večeru (gdje smo se smijali našim velikim i širokim susjedima)... Već se i približila ponoć i polako smo krenuli na spavanac (smijeha u sobama možete samo zamisliti)..
Došla je i subota, centralni dan naše duhovne obnove. Probudili smo se uz sunce i prekrasno vrijeme, malo hladno zbog bure, no nema veze.. Predavanja fra Nenada bila su prekrasna, dala su nas u razmisljanje. Ubrzo je usliedio fini ručak!! Ona prava lovačka maneštra s fažolom! Par sati nakon ručka pridružio nam se novi prijatelj Tihomir! Nakon predavanja fra Nenad nas potiče na osamu i šutnju uz rečenicu iz naslova (no, ipak, mislim da je njemu nešto drugo bolo na pameti, zašto da nas otjera što dalje od soba i našeg utočišta, hehe).. No, šalu na stranu, osama i šutnja bili su prekrasno iskustvo, potrebno svakom čovjeku. Jednostavno to je bilo vrijeme, gdje je svaki framaš našao svoj kutak u prekrasnoj prirodi i uživao uz tišinu i razgovor s Kristom. Osamu smo završili zajedničkom misom, koju je predvodio velečasni Vinko wave. Misa je bila prekrasna, puna veselja, pjesme, prava framaška. Nakon fine večere (pašta), uslijedio je vrhunac naše duhovno obnove. Cijelonoćno klanjanje. Započeli smo zajedničkim, gdje bi jedan framaš kleknuo pred krž sv. Damjana i molio za svoje potrebe, a svi ostali bi molili za tog framaša koji je ispred nas. Prekrasno je bilo. Nakon zajedničkog klanjanja uslijedilo je klanjanje po paru. Svaki par se izmjenjivao svakih 45 min! Sada bih vam htjela opisati kako smo se osjećali tada, no to je teško, jednostavno ću reći da smo u u zajedničkoj jutarnjoj molitvi (s čime je završilo klanjanje), bili puni Duha Svetoga.
I tako prebrzo nam je došla nedjelja. Imali smo još ispit savjesti, nakon čega je uslijedio ručak, otkrivanje naših ovčica i izlaganje rada po grupama i osobnih doživljaja sa obnove! Oko 3.30 krenuli smo iz mira i tišine i vratili se u našu Rijeku i pohitrili Frami Krnjevo na obečanja.
Ovom prilikom mi framaši s Trsata im čestitamo, i želimo vam da živite- evanjđelje po uzoru na sv. Franju!
Post ću završit sms-om kojeg sam dobila popodne i slikicama s vikenda..
"Bježi što dalje- Tihomiri i Zvonimiri i dalje napadaju! I uz obilje fažola je bilo lijepo zbog tišine, zajedništva i mira, al neka sada, što jače mir zvoni oko nas, kako bi ljudi koje susrećemo u nama prepoznali Isusove učenike! BVB"


(želiš li vidjeti slikice uvećano, klikni na slide i potom klikni na original view koji je u kutu na vrhu slikice)

Post je objavljen 12.11.2007. u 17:36 sati.