Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kako se izbjegla denacionalizacija sada Sanaderovog stana

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usDokumentacija koju danas objavljujemo je veliko finale oko stana u Kozarčevoj 21 kojeg su Sanaderovi doslovno oteli i zbog koje je Vesna Škare Ožbolt svojevremeno bila protjerana iz Vlade, nalazi se u priloženom .pdf dokumentu. Kad pregledate tu dokumentaciju prvi zaključak koji vam se nameće je kao da je izašla iz Kafkinog procesa, a svoje ruke u tom prljavom procesu imaju i zagrebačke institucije pod palicom Milana Bandića i gradskog SDP-a.

Prvi dio .pdf dokumenta su dokumenti o nacionalizaciji, te zahtjev Đure Papca za denacionalizacijom i povrat imovine. Drugi dio odnosi se na prvi pokušaj povrata imovine, tj. četvrtog stana u Kozarčevoj 21 iz 2001. godine. Tu počinju birokratske nebulouze u vidu odluke na zahtjev o povratu imovine koje kažu da je stan izbrisan iz evidencije 1996. te da ne postoji. Tada je na vlasti bila koalicija pa je Đuro Papac čini se odlučio pričekati smjenu vlasti, jer tek 2005. godine podnosi novi prijedlog za povrat imovine. I tu sad počinje najzanimljiviji dio.

Đuro Papac podnosi prijedlog za povratom imovine, no kruti birokrati iz GSKG Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove zaključuju da stan po papirima ne postoji. Papac predlaže da se izađe na teren i utvrdi činjenično stanje jer kuća nije srušena i stoji tamo gdje je stajala još za vrijeme Jugoslavije. No GSKG Gradski ured za imovinsko pravne poslove to odbija jer oni vjeruju dokumentaciji i da neće njih nitko zaj*. Papac se žali Ministarstvu pravosuđa, koje na kraju odbija žalbu.

Posebna zanimljivost je da je Ana Lovrin odobrila preko reda rješavanje tog predmeta i to je bila jedna od prvih stvari koje je napravila kada je zasjela na ministarsko mjesto. Zbog tog predmeta Sanader je čak iz Vlade izbacio Vesnu Škare Ožbolt jer nije htjela udovoljiti Sanaderovom zahtjevu da se predmet riješi u njegovu korist.

Iz ove dokumentacije iščitava se još jedna tragedija, a to je simbioza gradskog SDP-a i HDZ-a. Jeste li primijetili kako je HDZ tih u gradu Zagrebu? Sad su nešto malo pred izbore prozborili koju, ali sve je to jadno u odnosu kako oni to znaju. Svi također znamo kako su Ivo Sanader i Milan Bandić u odličnim odnosima. Nikad između njih nije bilo nesuglasica. Sve su se fino dogovarali. Sada znamo i zašto. GSKG Gradski ured za imovinsko pravne poslove se jednostavno pravi lud i tvrdi da četvrtog stana u Kozarčevoj 21 nema iako stan stoji tamo sve ovo vrijeme. Odluka hoće li se ići na teren ili ne je čista politička odluka. Da je bilo dobre volje, komisija bi izašla na teren i utvrdila stanje, a stanje je da je četvrti stan posve funkcionalan i da ga koriste Sanaderovi. Drugim riječima Sanaderovi su jednostavno prisvojili nekretninu u vrijednosti od najmanje 100.000 eura, a Bandić im drži štangu.

Računica je jednostavna. Sanaderu stan, a Bandiću neometana vlast u gradu Zagrebu. Gospodine Milanoviću, bili ste upozoreni.

Post je objavljen 12.11.2007. u 02:40 sati.