Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Upozorenje: Igračka s otrovnim kemikalijama i u Hrvatskoj

Prema prvim prikupljenim informacijama, igračka Bindeez super studio povučena s tržišta u Australiji zbog otrovnih sastojaka nalazi se u Hrvatskoj u ponudi tvrtke one2play d.o.o. za proizvodnju i trgovinu igračkama.

Australski dužnosnici naredili su povlačenje igračke Bindeez super studio iz prodaje nakon što su znanstvenici otkrili da sadrži kemikaliju koja se pretvara u snažnu drogu - GHB kada se proguta.

Bindeez super studio, sadrži GHB ili "drogu za silovanje", koja se najčešće protuzakonito koristi tako što se stavlja u piće djevojkama kad ih se želi seksualno iskoristiti! Troje djece završilo je u bolnici u posljednjih 10 dana nakon što su progutali kuglice s igračke, koju proizvodi kompanija Moose Enterprises. Kad se proguta, sastojak koji je napravljen od običnih i lako dostupnih komponenti može prouzročiti napadaje, komu, čak i smrt.

Odjel trgovine u pokrajini Novi Južni Wales naveo je kako bi igračka u svom ljepilu trebala imati neotrovni sastojak, ali umjesto toga ima otrovnu kemikaliju. Trenutačno se pomno istražuje proizvod, proizveden u Hong Kongu.

Roditelje i potrošače koji posjeduju navedenu igračku upozoravamo da igračku odmah uklone od djece, te da se jave Društvu za zaštitu prava potrošača "Konzument".

Post je objavljen 07.11.2007. u 19:28 sati.