Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Lovački ćevapi

Ovaj recept sam naslijedila od pokojnog ujaka i ne prođe pripremanje ovog jela da ga se ne sjetim.
Jelo je jako izdašno i idealno za veća društva jer se s relativno malo mesa može nahraniti dosta ljudi... naravno da to ovisi o kapacitetu dotičnih osoba!
Za 4 osobe treba (otprilike):
75 dkg svinjetine od lopatice (saftnije je)
20 dkg špeka (slanine, sušenog carskog mesa)
2-3 dl masnijeg kiselog vrhnja
ulje
sol
papar
vegeta

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Meso narežemo na kockice i napacamo uljem, solju, paprom i vegetom, kao za roštilj. Meso je dobro napacati ujutro prije pripreme.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Svaki komad omotamo tankom šnitom špeka. Ako je komad manji, treba špek pridržati probadanjem čačkalicom. Prelijemo ostatkom paca (marinade) i stavimo peći na oko 200 C približno 1 sat. Ja uvijek dio kockica ostavim neomotano jer moja Mikica ne voli sa špekom.
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
Kad je meso pečeno na svaki komadić staviti po malo vrhnja, pa vratiti u ugašenu pećnicu na oko 10 minuta da se zapeče.
Image Uploaded by ImageShack Toolbar
Ovo jelo najbolje prija uz pire krumpir i zelenu salatu.
Najčešće ga radim nedjeljom jer nikome nije žao da se preostalo pojede u ponedjeljak uz svježe pripremljen krumpir!
Image Uploaded by ImageShack Toolbar

Dobar tek!
Vaša Lorna

Post je objavljen 07.11.2007. u 15:14 sati.