Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Dođi u HV radi samoubojstva

Vojska je i u nekim drugim državama u stvari država u državi. Što se u vojsci događa, kako se odlučuje i tko te odluke donaša to su najčešće "vojne tajne". Kako se postupa prema ljudima - no i to su "vojne tajne".

Tako je teško ako ne nemoguće doznati što se doista zbiva u HV-u. Ministar Rončević, Ministarstvo obrane i Glavni stožer imaju u rukama dovoljno instrumenata da spriječe izlazak informacija u javnost. Pa čak i onih informacija koje bi javnost trebala znati, imala pravo znati.

Povijest mirodopske HV je povijest niza neprekidnih nesretnih slučajevaa, ranavanja, eksplozija mina i granata, pogreškom naravno i sad u zadnje vrijeme i samoubojstvima ročnika.

Kako je poznato u samo tjedan dana tri su pripadnika HV-a izvršila samoubojstvo. Nisam nigdje vidio ikakvu izjavu odgovornih koja bi javnosti rekla, makar privremeno, da li se vodi istraga i o čemu se tu radi. Pitanje je da li ćemo ikad doznati pravu istinu. Jer, Ministarstvo obrane i HV su se specijalizirali za zataškavanje i prepuštanje zaboravu svinjarija koje se kod njih događaju.

Još uvijek ne znamo što se dogodilo s padom helikoptera u Vukovaru.

Još uvijek ne znamo što su to vojni specijalci radili na Kornatima neposredno nakon tragedije koja se dogodila vatrogascima.

Svi šute.

I sad na kraju samoubojstva. Jadni ljudi. Da li je stanje u HV-u takvo da se ljude tjera u samoubojstva? Hoće li nam netko dati odgovor? Ili ćemo morati čekati da netko hrabar razotkrije mafiju i u HV-u?

Post je objavljen 06.11.2007. u 07:00 sati.