Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Kako se HSS i HSLS kite tuđim (zelenim) perjem

Evo nam se Hrvatska seljačka stranka iz čista mira počela predstavljati kao "zelena"! Jer im ta boja dominira u stranačkom znaku, a koaliciju sa HSLS morali su nekako skraćeno nazvati, pa je ispalo "žuto-zelena". Na pollitika.com prekjučer, u diskusiji na posve drugu temu, iskrsla je sugestija da bi se zeleni trebali "integrirati u HSS", a sad izgleda da će biti obrnuto? nut: Ma je li moguće da je to ona ista HSS koja je kao sudionik u vladi omogućilaneograničeni uvoz hrane i stoke, pa i GMO-sjemena, nanoseći štetu i hrvatskim seljacima i prirodi i okolišu?

Po Zagrebu su pak osvanuli jumbo plakati, sa najavom ZELENI U VAŠEM GRADU. Ej, tko nas to reklamira!? njami Ima još: Piše Slobodna Dalmacija prije par dana, 26. listopada (nažalost, taj članak nije objavljen na webu), kako se HSLS na tiskici u Splitu hvalio Rezolucijom Europske zelene stranke o Lećevici! Ekhm, pardon, da niste nešto zaboravili, gospodo!?

Ta je rezolucija donesena naravno zahvaljujući Zelenoj listi, koja je istovremeno primljena kao promatrač u europsku zelenu porodicu, o čemu sam pisao na svom blogu nedavno, pod naslovom Zelena lista u Europi, a i Zagora također. HSS je pak, koliko mi je poznato, promatrač u Europskoj narodnoj stranci (konzervativci), a HSLS valjda u liberalnoj asocijaciji, kako li se već zove. jesu li one možda donijele neku takvu rezoluciju? Ne!? E šteta, baš sam se htio time pohvaliti... dead

OK, šalu na stranu, ovo je naprosto bezobrazno! Zelena lista će obavijestiti Državno izborno povjerenstvo i zatražiti od njih zaštitu te zabranu upotrebe idioma „zeleni“ u promidžbenim parolama HSS-a i HSLS-a.

Post je objavljen 31.10.2007. u 08:25 sati.