Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Dinstano kiselo zelje i pogačice s tikvicama

"Kaj bumo danas imali za ručak?" po hiljaditi put me pita mojenajvoljeno i ja po hiljaditi put odgovaram da će to biti dinstano kiselo zelje i pogačice sa tikvicama.
"Prilog sa prilogom?" nesretno će on.
Zato, imate li mesoždera u kući uz to idu hrenovke sa roštilj tave ili kuhane. Također i pogačice i kiselo zelje može se poslužiti sa nečim drugim.
A sada recept:
Sve što vam treba je:
vrećica kiselog zelja (nama nitko ne radi zimnicu pa kupujemo)
pola većeg luka ili jedan manji
2 krumpira
2 jaja
2 tikvice
mlijeko
oštro brašno
ulje
sol i papar

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zelje isperite i ostavite da se cijedi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A tikvice naribate

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Od jaja, brašna i mlijeka napravite malo gušće tijesto za palačinke, pa dodajte tikvice.

Krumpir izrežete na kockice, i onda ovisi o ukusu ili ga kratko prokuhajte u slanoj vodi, ili ne morate ako ne volite pregnjeckav krumpir.
U dubokoj tavi na malo ulja bacite sitno nasjeckan luk, pa kada minutu-dvije dodajte zelje i krumpir. U šalici za bijelu kavu
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
promiješajte 4/5 vode i 1/5 ulja (običnog), te svakih 3-5 minuta zaljevajte dok ne bude prekriveno vodom. Posolite, popaprite i pustite kuhati još 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša).
Za to vrijeme ugrijete plitku tavu (ja obično radim na onoj za palačinke) i ulje, pa žlicom vadite tijesto u tavu
Free Image Hosting at www.ImageShack.us.
Pogačice se okreću svakih dvije minute, po dva puta, ili više ako volite više pečene.
I na kraju, hrenovke uopće ne trebaju :)
Dobar tek
Lulu

Post je objavljen 31.10.2007. u 07:23 sati.