Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/infosvijet

Marketing

Google Adwords

Što je to?
Ne koristim ga, ali znam ponešto o tome. Google Adwords je program za oglašavanje, ali ne kao Adsense, da vi nekog reklamirate već se vi reklamirate. Vi plaćate Googleu da vas reklamira, i svaki put kad netko pretražuje nešto što ima veze sa vašim kjlučnim riječima ( sami ih određujete ), vaše stranice/blog budu prve na listi rezultata kao "Sponzorirane veze".
Vi sami izrađujete oglase i birate ključne riječi, odnosno riječi ili pojmove vezane uz Vašu djelatnost.
Osobe mogu jednostavno kliknuti na Vaš oglas kako bi ostvarile kupovinu ili saznale više o Vama. Ne morate imati ni web stranicu da biste započeli – Google će Vam pomoći u stvaranju stranice besplatno. Toliko je jednostavno!
Sada se možete oglašavati prema osobama koje pretražuju putem Googlea. Čak i ako se već pojavljujete u Googleovim rezultatima pretraživanja, AdWords Vam može pomoći u ciljanju na nove korisnike na Googleu i na našoj oglasnoj mreži.
Možete urediti Vaše oglase i podesiti Vaš proračun dok ne dobijete rezultate koje želite. Također možete prikazivati različite formate oglasa i čak ciljati Vaše oglase na određena govorna područja i zemljopisne lokacije.

Kako radi?
Ne znam kako točno radi jer nisam korisnik Google Adwordsa, ali vjerujem da je jednostavno. Trebate se registrirati i slijediti daljnje upute!

Registracija
Za registraciju:
1) Kliknite ovdje ili na dnu posta na "PRIJAVI SE!" i doći ćete na njihovu stranicu
2) Kliknite na "Prijavite se odmah >>" i slijedite upute na registraciji - OBAVEZNO popunite točnim podatcima formular pri registraciji da znaju tko im plača
3) Nakon registracije ćete morati potvrditi account linkom koji ćete dobiti mailom ( ukoliko ste unijeli točan mail )
4) Dalje slijedite njihove upute

Plačanje
Nema najnižeg obveznog iznosa potrošnje niti vremenske obveze. A uz opciju cijena-po-kliku, Vi plaćate samo ako netko klikne na Vaše oglase. To znači da svaki dolar iz Vašeg proračuna odlazi na privlačenje novih potencijalnih kupaca.
Količina sredstava koju ćete potrošiti na AdWords ovisi o Vama. Na primjer, možete postaviti dnevni proračun od 28,43 Kn te maksimalni trošak od 0,57 Kn za svaki klik na oglas.
Plaćate samo ako netko klikne na Vaš oglas, a ne kada je Vaš oglas prikazan.

Neznam dali zaradu od Adsensea možete iskoristiti za plačanje Adwordsa, ali mislim da možete.

Opcije plaćanja se razlikuju ovisno o zemlji i novčanoj jedinici.

Vjerovati ili ne?
Probajte pretražiti neku stvar na Google tražilici i za dosta njih ćet vidjeti Sponzorirane veze. Tako će biti ukoliko se i vi budete reklamirali preko Google Adwordsa. Mislim da mu možete vjerovati!

PRIJAVI SE!

Za više informacija posjetite njihovu stranicu.
Ukoliko imate pitanja, primjedbe, probleme ili žalbe, ostavite komentar!Post je objavljen 29.10.2007. u 21:34 sati.