Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biti0mlad

Marketing

Prava mjera

Danas nam Isus poruručuje iz Evanđeoskog odlomka: "Klonite se i čuvajte svake pohlepe: koliko god netko obilovao, život mu nije u onom što posjeduje."
I dalje nastavlja pričom o čovjeku koji nije znao da će morati poći na onaj svijet baš kad je mislio užiivati u svom bogatstvu oko kojeg se trudio cijeloga života.
Život nije u posjedovanju, to nam je vjerujem svima jasno, ali jednako tako neprestano težimo za posjedovanjem. To je izgleda u dubini ljudskoga srca. Razloga može biti mnogo. Od nesvjesnosti da je naš život Božji dar, od pohlepe, ljubomore, zavisti, pa sve do oholog nastojanja da se izdignemo iznad drugih, da budemo veći, da nas drugi cijene po našem bogatstvu.
No sve se to svodi na isprazno bogatstvo. Može neko posjedovati i obilovati, ali kako se kaže u narodu, čim zine, pokaže se tko je.
Jučer smo proslavili misijski dan. Toga dana se na poseban način moli za naše misionare i misije, skupljaju se sredstva kako bi se pomoglo onima koji su u dalekim krajevima i goli i bosi, koji nemaju nikoga svog, koji se muče kako preživjeti i koji su iz dana u dan izloženi smrti.
Crkva je u svojoj biti misijska, i zato je svaki vjernik pozvan biti misionar. Možda se pitamo kako to učiniti. Vrlo jednostavno, molimo za misije, doprinosimo od onoga što imamo za potrebe misija i misionara, pokušajmo oduševiti druge za Evanđelje, za Boga, za potrebite i onda ćemo znati da je život u onome koliko činimo iz ljubavi prema Bogu, a ne u tome koliko tko posjeduje!


Post je objavljen 22.10.2007. u 06:44 sati.