Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Misijska nedjelja

Kakva bih ja bila misionarka da se ne javim uoci misijske nedjelje?!

I to danas, kad sam prvi put isla sama do grada, novim busom, koji je od neki dan poceo voziti i do nase zabiti, tj. do obliznje crkvice San Miguela (koja sreca!!!)...Tako - malo po malo, korak po korak, postajemo sve "civiliziraniji"... A tek ako akcija pripravljanja naseg pjescanog puta za Gospodina uspije, ma gdje ce nam biti kraj!

A i ja sam sve vise - Ekvadorijanka! Jucer sam sa s. Lenkom isla u Quito, izvaditi svoj Censo! Sto li je to, pitat cete se! E, pa to je kao neki sluzbeni dokument, kao osobna karta, koju svi ovdje trebaju imati! I kako mi viza vrijedi dvije godine, tako i moj Censo vrijedi dvije godine! Isli smo u njihovu policijsku upravu, dobili broj, kao u nasoj Petrinjskoj (sjetila sam se onog policajca i one zene koja je tamo dobila metak u nogu - nadam se da su do sada oboje dobro) - ovdje nije bilo takvih filmskih situacija, samo smo cekali da se na displeju pojavi nas broj, u finim stolicicama, kao u kinu, a s. Maritza nam je cak donijela i grickalice, da nam cekanje bude ugodnije, koje smo onda podijelili s kolumbijanskom obitelji koji su cekali u redu ispred nas! Nakon oko sat i pol cekanja, zasvijetlio je i nas broj, mladi policajac me "digitalno" fotografirao, i censo s mojim likom, imenom, nacionalnoscu i jos par podataka, s datumom vazenja do rujna 2009. bio je gotov!

Inace, s. Maritzu vam posebno preporucujem u molitve, ona je ovdje najveca pomoc s. Lenki, sva je energicna i duhovita, i obozava Hrvatsku (vjerojatno zato sto obozava i svoju maestru s. Lenku) i sve hrvatsko, pa tako i mene, trudi se zapamtiti sto vise hrvatskih rijeci, i nada se da ce se jednog dana njihov red Zajednica Krista Misionara Molitelja prosiriti i do Hrvatske! Mladja je od mene godinu dana, a od Nove Godine ima velikih problema sa zdravljem, ovaj tjedan je bila na pretragama, a sljedeci tjedan, 24.10 su joj nalazi i rezultati, pa eto - uz sto vise vase molitve i njeni nalazi ce biti sto bolji!

A onda mozda i njihov red doista jednog dana u Hrvatskoj!

U to ime, kao i povodom misijske nedjelje, njihova himna (tekst na spanjolskom i glazbu, koju vam na zalost ne mogu ovdje predociti sastavila je s. Lenka, a prijevod na hrvatski - moja malenkost : )

Misionero Orante

Contemplo tu rostro en oracion.
De madrugada y en silencio,
Desde la union con el Padre
Brota la fuerza de su union!

Coro:
Maestro, enseņanos a orar,
Danos la valentia de poder anunciar,
que solo tu eres
vida, camino y verdad

Tus pies recorren pueblo y ciudad
Abriendo los ojos del ciego,
Tus manos curan la enfermedad,
saciando al humbriento
al sediento de verdad.

Coro.

Tu amor es un manantial
Que llama a una entrega radical
Con tu mensaje por tierra, aire y mar,
Tus misioneras anuncian la libertad.

Image Hosted by ImageShack.us
"Kantautorica" s. Lenka Covic

Misionar Molitelj

Molitva pred licem Tvojim,
u tisini ranog jutra,
pa sve do Vjecnosti drage,
izvor je sve nase snage!

Pripjev:
Ucitelju, nauci nas moliti,
i snage nam daj,
da svi od nas mogu cut,
kako samo ti si
Istina, Zivot i Put!

I u selu, i u gradu, s nama si svedj,
slijepima otvaras oci,
bolesne lijecis, i gladne hranis,
Istinom tazeci zedj!

Pripjev.

Tvoja Ljubav je poput vrela,
i potpuno joj predane za herojska djela,
Radosnom Vijescu za zemlju, i nebo, i vodu,
Tvoje Misionarke navijestaju Slobodu!
(18.10.2007)

A naslov bi mogao biti i Misionar Milosrdja - pa se primijeniti i na laike misionare milosrdja Udruge Zdenac : )

Image Hosted by ImageShack.us
Nasa kapela i Svetohraniste ( s refrenom himne na zidu)

I jos jedna novost: nasa s. Silvia evo bas sutra na misijsku nedjelju, ulazi u novicijat Zajednice Krista Misionara Molitelja, a njena rodjena sestra s. Sandra koja je nedavno proslavila 24. rodjendan vec je ranije polozila svoje zavjete! Tako da ovdje nisu samo duhovne sestre, vec ima i rodjenih sestara! A jucer je i njihov otac slavio svoj 48. rodjendan, pa su ga obje isle posjetiti i pridruziti se i toj proslavi! Vjerujem da ce sutra biti prilike da upoznam i njihovu citavu obitelj!


Post je objavljen 20.10.2007. u 19:21 sati.