Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom

U vise ili manje redovitom dvotjednom taktu, vec prema tome koliko mi poslovne obaveze budu dopustale. Dok vi citate ovaj tekst ja sam opet radno "unterwegs" i dolazim kuci tek iza vikenda. Kozmetickih tema imam za sljedecih godinu dana, ono cega nemam je pogadjate, vremena.
Dakle, nakon ljetne pauze (koju sam prakticirala samo kod pisanja koz. tekstova ali ne i kod kupnje kozmetike pjeva) idemo dalje.

Za akne se na makedonskom trzistu nudi i to po cijeni od 1 eura, u puku nadasve hvaljen proizvod. Po mom misljenju ima puno previse alkohola i jako je agresivan za kozu, no jedna meni draga osoba a nedavno mladenka je upravo time spasila bubuljica katastrofu na dan vjencanja.

i jos makedonske kozmetike, jos slika silikoni za kosu…pa tekucih kristala (opet za efekt sjajne glatke kose), uglavnom proizvodi koje cete lakse naci u Makedoniji nego u Njemackoj.











Ponosna cijena od 160 i nesto eura i to sve jos u teglici. Navodna uloga ovog proizvoda je da pokrene stanicnu energiju (ne, ja ne znam sto bi to bilo a niti proizvodjac sudeci po tekstovima, pa sad idem onom logikom ako su lagali mene i ja lazem vas) navodno cudotvoran sastojak je bacopa monniera cesto koristena u ajuverdskoj kozmetici.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bacopa_monnieri

Malobrojna istrazivanja kazu da ima odredjenih prednosti ovu biljku oralno uzimati ali nema istrazivanja kakav ucinak ona ima nanesena povrsinski na kozu. Ako vec imate ove novce i zelite ih potrositi na njegu koze onda su bolje i ucinkovitije dermalne injekcije (pisala o njima vec) a koje taj isti dr. brandt nudi u svojoj ordinaciji ;-).

Kozmetika za stopala: nekoliko puta sam spominjala ciste pedikerske linije tipa Mavala, Allpresan itd. Koje se obicno i kupuju samo u pedikerskim salonima i/ili apotekama.
Dr. Scholl je vecini poznata drogerijska linija.



Vecina proizvoda za njegu stopala sadrze mineralna ulja, glicerin i nazalost cesto mentol. Ono sto vam ljeti daje ugodan osjecaj hladenja ali nije posebno nijezno za kozu. Ista firma ima i serum za stopala na silikonskoj bazi za sto je poznato imam slabost, ali te proizvode osim na stopalima mozete jednako dobro primjeniti i na suhim koljenima ili laktovima. Jedan dio proizvoda sadrzi ulje lavande sto ugodno mirise ali ne pomaze nista suhoj i gruboj kozi stopala, neka druga ulja bi ovdje bila puno bolja.

Imaju i kremu za preko noci
...no proslo je vrijeme kad sam se ja palila imati na polici 43 razlicita proizvoda za svaki kapak novu kremu i za svaki cm koze drugaciju. Zelim reci da gotovo identican ucinak mozete poluciti obicnom plavom niveom koju cete u debelom sloju nanijeti na stopala i obuti neke frotirske carape te tako prenociti. Dapace taj efekt ce biti bolji od mazanja ove “nocne” verzije i spavanju bez carapa.
Ukoliko imate te proizvode, o.k. ukoliko ih nemate – nista nista bitnog propustili.

Estee Lauder i odlicna ljetna krema u boji, prekriva minimalno ali je predivno lagana

ima 4 nijanse oko 45 ml i kosta 30-ak eura.
Iz iste kuce maramice za tijelo imaju puno previse alkohola i nemaju UVA zastitu, 10 komada sa SPF-om 15 i cijena oko 25 eura.



Naizgled prakticna ideja, nista vam se ne razlijeva po torbi za plazu, sve je cisto i higijenski, nisu masne maramice, zapravo se lijepo osvjezite i jos ste se zastitili od sunca. Cak su i patentirali Exclusive A.S.P. technology (Anti-Spot Protection).
Koliko suvisnih pokreta napravimo u danu, a tek muski, tamo negdje u sredini tijela svako malo provjeravajuci jel jos sve na mjestu, mislim da je o.k. ako utrosimo tih nekoliko minuta u danu da se dobro namazemo nekim sredstvom.

Jedna okoloocna iz iste kuce iako je tu mica koja opticki zaista iluminira, tu je i pakiranje u teglici koje zna se ne volimo.

cijena 45 eura za 15 ml.

Eucerin navodno za suhu kozu koja svrbi:
boca od 200 ml i 12 eura.



Eucerin Redness Relief Daily Perfecting Lotion, SPF 15 i to 45 ml za oko 15 eura.
Za osjetljivu kozu bi bilo bolje da je umjesto titanij dioksida unutra cink oksid ali ovo je o.k. stvar za ljeto.
Njihov smirijuci losion slika povise (kod iritacija) ima puno previse mentola da bi ista smirio, dapace dodatno nadrazuje kozu.

Sampon Garnier za kovrcavu kosu



O.k. sampon za bilo koju vrstu kose osim za masnu. Silikon u samponu ce napraviti s vremenom build up, sto znaci da ovaj sampon morate varirati jos s nekim bezsilikonskim ili jednom mjesecno minimalno upotrijebiti peeling sampon. Cijena 2,40 eura, iste kolicine ima i regenerator na ispiranje i onaj koji se ne ispire tkz. leave-in, onaj koji se ne ispire ce vam najbolje pomoci kod anti-frizz-a (jos uvijek nisam nasla dobar prijevod za ovo, otvorena za prijedloge). Uglavnom misli se na naelektriziranu kosu.

Hard Candy ima nesto slicno Lancomovom Juicy-ju samo mnogo jeftinije (duplo) naime za nekih 8 eura

, vocno sjajilo za usne

Jedan wunder proizvod za rast kose, zapravo najskuplji regenerator na svijetu jer 120 ml kosta oko 150 eura.
http://www.janmarini.com/AgeInterventionHair.html


Sto reklama kaze mozete bez problema procitati i sami, uglavnom ovaj proizvod prodaju u svrhu smanjenja opadanja kose koja dolazi sa staroscu, aktivan sastojak je PG prostagladin (http://de.wikipedia.org/wiki/Prostaglandin) dakle vrsta hormona. Koja navodno ima sposobnost da produzi fazu rasta kose i skrati fazu odmaranja. Istovremeno sprecava folikule kose da se smanje (kao rezultat utjecaja hormona) jer smanjene folikule i daju slabiju, tanju kosu dok se ne stanji do te mjere da vise i nije rijec o vlasi. Nego o dlacicama. Teorija kaze i da autoimun sastojak travoprost ima protuupalno djelovanje, a upalu smatraju jednim od razloga opadanja kose. Istrazivanja nisu zasad obavljena na ljudskoj kosi nego na onoj miseva i majmuna. Teorija kaze – dlaka je dlaka i trebalo i kod covjeka funkcionirati. Teorija ne kaze kolika tocno kolicina aktivnog sastojka jest potrebna za ucinak i da li je istog dovoljno u ovom proizvodu. Niti kaze da li proizvod ima smanjenu ucinkovitost nakon sto kosu tretirate fenom i stajling proizvodima. Cijenom mnogo manje kosta Rogaine. O tome sam pisala svojedobno ovdje
http://www.blog.hr/print/?id=1622635560 a nedavno sam u apoteci skicnula i aktuelnu cijenu, na opce cudjenje apotekarke jer za moje vlasi je vidljivo da mi to ne treba, dakle 60 ml kosta oko 25 eura, dok tri puta 60 ml u paketu kosta 42 eura, dakle racunica je jasna. Vazno je obratiti pozornost da li kupujete proizvod za musku ili zensku osobu, razlike su u koncentraciji.

CRNA LISTA

Kreme u boji sa SPF-om u tri nijanse Jegers, nemaju UVA zastitu.

Ideja je bila napraviti laganu kremu u boji sa zastitom od sunca, i ideja je dobra ali joj manjka na provedbi.

Vise o tome ovdje http://www.joico.com/html/detail.php?CatID=25

od firme Joico je ovo tkz. suncana linija K-Pak Sun Therapy koja vam obecava oporaviti kosu od ostecenja zadobivenih suncanjem. Niti jedna kozmetika to ne moze. Moze uciniti da kosa privremeno izgleda bolje (pomocu silikona recimo) ali zaista ostecenu kosu je najbolje odrezati. Kad to famu stavimo na stranu ostaje o.k. sampon i dobar regenerator za suhu kosu 180 ml za nekih 12 eura. Razlog zasto na proizvodima za kosu nema SPF rejtinga lezi u cinjenici da zasad nema pouzdane metode koja bi utvrdila kolicinu SPF-a koja ostaje na kosi. To ne znaci da je lose imati regenerator koji se ne ispire sa SPF-om, dapace. No jos uvijek je sesir ili marama bolja zastita.

L’oreal _ Advaced Revitalift Double Eye Lift 15 ml I 15 eura



Bolji proizvod nego drugi dualni proizvodi ove firme. Navodno za smanjenje bora i to u dva koraka, prvi korak je krema za ispod ociju, lako razmaziva i ugodna za kozu te bez dodatka parfema, a drugi korak je gel za kapke na bazi silikona, glicerina i ostalog. Dobro je upakirano i meni se svidja.

Proizvodi za samotamnjenje iz iste grupe jesu nesto sto slobodno mozete preskociti.



Ovo je rukavica za samotamnjenje koja je namocena samo sa vanjske strane sa unutarnje je suha i tako stiti vase dlanove i nokte od obojanja. Proizvod ima prilicno iritirajuce sastojke sto se ne moze reci za cjelokupnu ponudu ovakvih proizvoda na trzistu.Osim toga i obicne zastitne rukavice ce vas zastititi na isti nacin,
, cijena je 10 eura za 4 natopljene rukavice.
Iz iste linije ima i peeling zapravo perfector+corrector nazvan, koji sa amluminijom i kamenom plovuccem skida greske koje ste napravili kod samotamnjenja i pri tome nije posebno nijezan.

Pojedinacno zapakirane maramice MicroCrystals, polishes skin.

Iskustvakazu:
It did nothing but irritate my skin. It is basically an exfolliant with base of Glycerin and Mineral oil.

Cijena 10 eura. I tkz. punjac bora sadrzi silikon ali i puno alkohola i ne bih ga nikome preporucila za oko ociju.

Wrinkle De-Crease Collagen Filler Eye Illuminator, targeted eye treatment:

15 ml i cijena oko 17 eura.

Nedavno sam za nekoga trazile pigmente u prahu, M.A.C ima odlicne ali nazalost u mom gradu zasad samo dvije nijanse?! Ali nasla sam jos drugih firmi i cak povoljnijih ali nimalo losijih.

u 10 predivnih nijeznih svjetlucavih nijansi…I najbolja stvar, ostalo mi na ruci citavu vecer iako sam ruku oprala…dakle vrlo postojano. Ove pigmente mozete mijesati i u rumenilo i u losion za tijelo…

http://www.benefitcosmetics.com/gp/home.html

I ovdje u 10 nesto intenzivnijih divnih nijansi benefit:



Volim jako pjene za tusiranje, osjecaj koji daju na tijelu, dok je jos bilo uzivala sam u Niveinoj pjeni za tusiranje, nazalost ne nalazim taj proizvod vec godinu i pol, zamijenila sam ga sa rituals 200 ml 6,90 eura.



Narvno ima i verzije iz apoteke koje su ipak malo skuplje i bez mirisa, sto ima svoje prednosti ali mene i miris opusta nakon napornog dana.

U apoteci sam nedavno iskusala novo prakticno dezificirajuce sredstvo za ruke. Naime bez istoga ne idem nigdje na put a na putu sam cesto pa moram i cesto obnoviti zalihe. Uvjet je da se ne prolijeva dakle ili u formi gela ili losiona, da dezinficira a ujedno ne iritira kozu. Ovaj proizvod je u obliku gela, nije potrebno intenzivno utrljavanje i unistava odredjene viruse, bakterije i gljivice.
Dosad koristen u kozmetickim salonima, zubarskim ordinacijama i slicno sada je dostupan i siroj publici i to po cijeni od 7 eura za 50 ml.



U mom vec ritualnom posjetu Douglasu, pala mi je u ruke i nova linija na ovdasnjem trzistu Dianne Brill

http://www.diannebrill.com/, proizvodi su u preslatkoj ambalazi




Boje su divne, sjajilo za usne je lijepo ali neprakticno upakirano, ja vise volim one koje ne moram nanositi prstom ili se snalaziti oko cetkice



Svejedno sam kupila cancanknickers nijansu, to je moja vecernja zimska varijanta...





Drazeno upakirane minijaturne verzije svih sjajila koje firma nudi cerekcerekcerek

Proizvodjac kaze za ovaj proizvod:

Enjoy six gloss colors – three best loved shades – Frilly Thong, Sheer String and Jewelled G-String – along with three limited edition colors designed exclusively by Ms. Brill for this set – Pearly Panty, Vinyl V-String and Satin Hipster.


Eto, pozivam vas na slatki grijeh, na kupnju ovog ultimativnog ukrasa svake kupaonice, sjajila su oko 20 eura, ruzevi 17 a ovaj slatki komplet 6 sjajijla je 30 eura, trenutno po promotovinoj cijeni od 24,00.

Post je objavljen 19.10.2007. u 11:14 sati.