Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Politika i brak



Što je važnije za brak ; ljubav ili politika ?
Srce ili razum? Osjećaji ili savez ?
Euforija i strast ili vjernost?

Komunikacija u braku i kompromisi su ona vrsta politike koju spominjem vezano za brak.
Pronaći zajedničke interese i ciljeve, načine da dođemo do njih, dogovori i pregovori …-sve je to, ta 'bračna politika' ( ili politika u braku? )

Da li je bračni uspjeh ako čovjek ( ili žena) u životu ima iza sebe dva , tri ,pet brakova ( i sa svim partnerima je 'ostao dobar '), ili se 'muči' sa jednim partnerom u jednome braku ? Po prvome su mnogi naši političari / političarke jako uspješni . No znamo da je pitanje braka i bračnih vrijednosti, danas jako raznoliko shvaćeno i vrijednosti i stavovi oko braka su sve samo ne jedinstveni.

Svaka dobra politika traži i arbitre i medijatore u slučaju neslaganja i sukoba (kao mi sad sa Slovencima ). Dobro je imati nekoga kome možeš doći u slučaju sukoba po savjet, posredovanje i vodstvo ka izmirenju. Supruga i ja u našem životu i našim sukobima trebamo nekoga takvoga.

U našem braku mi odemo Isusu u molitvi , i tražimo Njegovu pomoć u vremenima krize. Tražimo Milost i zaštitu; blagoslov i oprost; snagu za međusobno praštanje; obnovu ljubavi …molimo se …

Možda najviše zbog te molitve i dođosmo danas do današnje godišnjice i 21 godine braka !


Post je objavljen 18.10.2007. u 00:05 sati.