Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicwhisper

Marketing

Preporučujem da poslušate Erreway-Tiempo
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Za par trenutaka Tamni znamen je nestao. Maggie se smirila i pala na pod. Polako je disala i izgledala je kao da spava.
-Brzo dođite ovdje!-viknula je Kosta koja je stajala pored Anabelle. Mi smo svi otrčali ostavljajući Maggie da leži na hladnoj travi. Anabellina plava kosa je bila rasčupana. Ona je spokojno ležala na zemlji. Ali mislila sam da će mi srce prestati da radi kada je Bella duboko udaknula. Evelyn je vrisnula a Chloe joj je rukom prekrila usta.
-Ljudi gibajmo odavde!-rekla je Emma i ja sam klimnula glavom. Draco je podigao Maggie i mi smo otrčali prema društvenoj.


Stavili smo Maggie na jednu fotelju a ona je svako malo hrknula. Mi smo svi sjedili zavaljeni u fotelje otpuhivajući.
-Kako je uspjela? Pa niko osim onog izroda Pottera nije uspjeo preživjeti Avadu. Pa ni Avada nije što je nekad bila.-rekla je Emma koja je sjedila prekriženih ruku i sa "durim se" facom.
-O tome treba pričati sa Evan-rekla je Chloe i posegla je rukom u džep izvadivši cigaru. Ja sam je samo prijekorno pogledala jer mi nije bilo do prepiranja. Zato je Lana preuzela:
-Pa dokada ti misliš tako? Curo znaš li ti da to nimalo nije zdravo! Pa hajde što sebe truješ nego i naše zdravlje ugrožavaš.
Sada su i Lana i Chloe bile na nogama gledajući se zlim pogledima kao dvije mačke. Ali na moje veliko iznenađenje nije tu izbila neka tuča (a i dobro je da nije jer Chloe ubija oko sebe) nego su se obje okrenula leđima i Lana je izašla kroz vrata, što je natjeralo Vanessu da skoči i otrči za njom, a Chloe je otrčala prema spavaonicama vjerovatno da povuče jedan "veliki smirujući dim". Maggie se promeškoljila i polako je otvorila oči, našta je Draco energično skočio i stao pored nje, uhvativši je za ruku:
"Maggice ljubavi moja, jesi dobro. Bebice moja šta te boli. Ljubim ja da prestane"
Ja sam gledala sa gađenjem ali sam shvatila da ustvari bih ja dala svoj iPod da imam nekoga da me tako volim. Da budem voljena. Iako je gadno, ja to želim. Suza mi se spustila niz lice. Nisam željela da iko to vidi pa sam ustala i otrčala sam u spavaonicu. Iz Chloine spavaonice se osjećao dim, ali u ovom trenutku mi je to bilo najmanje važno. Bacila sam se na krevet i glasno sam zajecala. Gurnula sam slušalice u uši i zapjevala je pjesma: Big girls dont cry. I neznam kako i zašto ali ta zahvaljujući toj pjesmi sam shvatila da neko ko neprihvata mene kao ono što jesam, koji neprihvata moje prijatelje nije vrijedan mojih suza a kamoli još i mog iPoda. Uspravila sam se na krevetu i nabacila sam široki osmjeh. U sobu su ušle Kosta, Emma i Amy koje su pomagale Maggie da legne na krevet.
-Damn, osjećam se mamurno. A nisam čak ni pila!-rekla je Maggie koja se bacila na krevet.
Mi smo se odvalili smijati i ostatak večeri smo proveli smijajući se i tračajući, i nepomišlajući na Evan, Voldemorta i bilo kakve borbe.




Ujutru me probudila bol u nozi, ali kada sam uz puno muke otvorila oči shvatila sam da je to Emma koja je sjedila na meni, jer kako kaže, nisam se htjela probuditi. Pa i nisam i vrlo rado bi provela cijeli dan u krevetu. Ali kako imamo obaveza ustala sam se I navukla sam na sebe nisam sigurna čiju majicu na kojoj je pisalo Rock on. Baš me briga čija je majica. Sada je moja. Navukla sam pelerinu i marte i strčala sam sa svima na doručak. Maggie je izgleda bila dobro kao da nije sinoć bila polu mrtva. Na doručku je Dumbledore počeo, opet, svoj govor. Pa zašto taj čovjek mora da priča kada sam ja gladna. Baš je bezobziran. Jas am gledala prema Evan koja je imala zabrinut pogleda na licu.

p.s. MOLIM VAS izvinite na jako glupom i kratkom postu ali nemam inspirejšna. Ovaj je trebao da bude dug i važan ali moram malo priču da produžim :)
p.p.s. Anabella ili Ashlee me zamolila da vam javim da nemože da piše posteve jer je u kazni.
p.p.p.p.s. Ovaj post je posvećen Tošetu Proeskom i svim mladima koji gube živote zbog brzih vožnji




Post je objavljen 16.10.2007. u 12:38 sati.